Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2019. május 24. 09:23

SASmob a környezetgazdálkodásnál: új motortároló épült a Városgazda soron

Egyre többen gondolják úgy a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft.-nél, hogy amikor csak lehet kerékpárral, illetve közösségi közlekedési eszközökkel járnak dolgozni. Népszerű a robogózás is, sőt, sokan vannak, akik a cégtől bérelnek kerékpárt.

Hirdetés

Hét éve már, hogy egy hatalmas kerékpártárolót kialakított a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. a Városgazda soron, ám a dolgozók szép lassan kinőtték. Épp ezért most, a SASmob projekt keretében építettek egy tizennégy méter hosszú szabadtéri robogótárolót a gépkocsiparkolójuk főbejáratához. De nemcsak ide épült motortároló, a Sándorfalvi úti Regionális Hulladéklerakó Telepen is kialakítottak egy hét méter hosszú fedett helyet. Ganyecz Viktor, a cég SASmob pályázati menedzsere arról beszélt, odakinn, egyáltalán nem volt eddig fedett tároló.

Véget nem érő kerékpártároló a környezetgazdálkodásnál. Rendre telt házzal üzemel

– Saját szervezésű kerékpáros reggelivel is készülünk még a nyár elejéig. Ezzel is arra próbáljuk ösztönözni a kollégákat, hogy minél többen kerékpározzanak. De nemcsak kerékpáros reggeli lesz, ajándékokat is adunk, igaz, ehhez tenni is kell, egy apró játékban kell részt venni: egy totó kitöltésével lehet bekerülni a játékba. Cégünk azzal is igyekszik motiválni a munkavállalókat, hogy ha az adott évben legalább 125 munkanapon, igazoltan kerékpárral érkeznek dolgozni, akkor egy nap pótszabadságot kapnak.

Farkas Péter PR- és marketingreferens azt tette hozzá, hogy a kerékpártárolóban húsz céges kölcsönözhető kerékpár is található. Ezeket a dolgozók korlátozás nélkül használhatják, egy átvételi elismervényt kellett kitölteni ehhez. Nagyon sokan arra is használják ezeket a kerékpárokat, hogy ha napközben be kell szaladni hivatalos ügyben a belvárosba, akkor nem gépkocsiba, hanem egy ilyen kerékpárra ülnek.

Ezeket a kerékpárokat bérelhetik ki a dolgozók

Ganyecz Viktor azt is elmondta, a kerékpáros kultúra terjesztése mellett közösségi közlekedési fejlesztések is érinthetik a céget. A tervek szerint a 3-as villamos egyik megállója egy kicsit közelebb kerülhet a Városgazda sorhoz, és arra is van elképzelés, hogy egy buszjárat bekanyarodjon, és egészen a „nagykapuig” hozza a dolgozókat.

Tervezik azt is a társaságnál, hogy egyfajta telekocsi rendszert vezetnek be a Környezetgazdálkodásnál.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: kerékpár közösségi közlekedés SASMob Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft.
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés