• Kezdőlap
  • Hírek
  • Ziccer
  • Volt egy félideje a kékeknek: Telekom Veszprém–MOL-Pick Szeged 35–24 (13–14)
Ziccer 2019. május 23. 20:18

Volt egy félideje a kékeknek: Telekom Veszprém–MOL-Pick Szeged 35–24 (13–14)

Képriport
Észrevétlenül esett össze a MOL-Pick Szeged a második félidőben. Egy idő után minden labda Miklerhez „ment”. Volt számolás, és minden, ami fáj, buszindulással. Kiélvezte a második játékrészt a Veszprém.

Telekom Veszprém–MOL-Pick Szeged 35–24 (13–14)
K&H férfi kézilabda liga, döntő, első mérkőzés, Veszprém Aréna. Vezette: Gjeding, Hansen (dánok)
Telekom Veszprém: Sterbik – Gajic 9/6, Nagy 3, Lékai 3, Blagotinsek 1, Mackovsek 1, Manaszkov 3. Csere: Mikler (kapus), Terzic, Nilsson 3, Tönessen 2, Ilics 1, Mahé 2, Nenadics 6. Vezetőedző: David Davis.
MOL-Pick Szeged: Alilovic – Šośtarič 2, Maqueda 5, Gaber, Bánhidi 3, Källman 1, Bombač. Csere: Šego (kapus), Zsitnyikov 4, Cañellas 8/4, Bodó, Sigurmannsson 1/1, Henigman. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Kiállítások: 14, illetve 8 perc.
Hétméteresek: 6/6, illetve 8/5.

Balogh nélkül kezdődött az odavágó, a szegedi lövőt nem is nevezte JCP, és hiányzott Blazevič is, hiszen borzasztóan fáj a háta. A dán Martin Gjeding és Mads Hansen vezette a meccset, és velük volt a videóbíró is.

A Veszprém kezdte a bajnoki döntőt. Bánhidi harcolta ki az első hetest, amelyet Cañellas vállalt el, és a bal alsóba dobta, 0–1. A második hazai támadást Alilovic védte, de nem tudták a kékek megduplázni az előnyt, mert Maqueda fölé lőtt. A hazaiak is hetesből lőtték első góljukat, Gajic pattintotta be Alilovicnak, 1–1. Árpi első védésén is túl voltunk a hatodik percre. A pirosak kiürítették a kék hatos jobb oldalát, így Nagy László gond nélkül kanyarodott be, és szerzett vezetést a hazaiaknak, amelyet Cañellas egyenlített ki, újra hetesből, miután Blagotinsek elpusztította Bánhidit, 2–2. És aztán az első szegedi 14-es lőtte az akciógólt is a kékeknek, és lett 2–3. Gajic újra a vonalról pattintott, nekünk Maqueda szerzett cunderből gólt, miután kínaira kapta Cañellastól, 3–4.

Kattintson fönti képünkre, nézze meg Iványi Aurél galériáját is, amelynek a képei a Széchenyi téren készültek. A meccsfotók a távirati iroda felvételei

Erre Blagotinsek válaszolt – hamar átestek a srácok a góliszonyon, 4–4. Rendezetlenek maradtunk egy rossz passz miatt, így Nagy László könnyen tört be Källman mellett, visszaszerezve a vezetést a Fotexnek, 5–4, szerencsére Zsitnyikov gyorsan egyenlített, 5–5. A csapatkapitány próbált beosonni középre, de belépett a hatosra, így elvették a labdát a dán bírók. A lerohanásból Lékai szerzett gólt. Blagotinseket újra leküldték két percre, nem tiltakoztunk. Bombač első igazi Bombač passzát Bánhidi lövi be, 6–6. Mackovsek, betör, 7–6, a túloldalon Maqueda betör, hetes, két perc Nagy Lászlónak, naná, hogy azonnal cigányozza a bírókat a veszprémi „közönség”. Cañellas Miklernek is bedobja a hetest, 7–7. Már azt hittük, kivédekezzük a veszprémi támadást, amikor Lékai valahogy „odaadja” Nilssonnak, aki belövi, a túloldalt Sterbik második bravúrjának szólt az Árpizás, de Cañellasszal nem tudott ő sem mit kezdeni, Alilovic meg Lékaival, aki megint beküzdötte, 9–8. Tönnesen ráduplázott az előnyre, 10–8, Gajic is gólt lőtt, 11–8, ez azért nem „jó”, időt is kért Pastor. Zsitnyikov szépít, véletlenül, mindenki arra számított, szabaddobást kap, helyette megadták, 11–9. Gajic újra hetest lőtt, lett 12–9. Mahé akart a Kígyó térről gólt lőni Šegónak, de előbb Zsitnyikov szerez gólt, majd Šośtarič egy gyors indításból, és lett 12–11. Heningman még be sem melegedett, máris leültették két percre, de Bánhidi így is egyenlített 12–12. Šego Nenadičot is védi, majd Mahét is, Šośtarič veszi vissza a vezetést, beállóból, Cañellas passzából, Blagotinseknek adott kötényt a spanyol, 12–13. A Bombázót védi Mikler, Manaszkovot meg Marin Šego Marin. Blagotinsek harmadik kiállítását már a huszonhetedik percre összeszedte, „jobb csuklóval elérte Bodó orrát”, hangzott el így, az M4 Sporton. Cañellas hetest rontott, Ilic egyenlített, pedig majdnem megvolt Šegónak, 13–13, Cañellas visszaveszi a vezetést, 13–14. Ez az első félidő, Gajic már a dudaszó után lőtt gólt.

A kékek kezdték a második játékrészt, a kezdőhatos jött vissza, Bánhidi lőtt gólt, először vezettünk két góllal, 13–15. Nenadic szépít, majd Nagy László egyenlít, 15–15. Källman is föliratkozott a gólszerzők közé, majd megint jött a primadonna, Nenadic, de Maqueda újra visszavette a vezetést, 16–17. Gajic megint beverte a hetest, 17–17. Nem Cañellas, hanem Sigurmannsson lőtte a hetest, Mikler lábbal védett. Gajic veszi vissza a vezetést, és lesz 18–17. Källman szórakozik el egy ziccert, Heningman, újra leült két percre. Manaszkov megint megduplázza az előnyt, jön vissza Cañellas, 19–17. Újra Manaszkovra jött ki a figura, újra bedobta a szélső, időt is kért JCP, 20–17. Újra Gajic, újra hetesből, ezúttal Alilovicnak, 21–17, van baj.

Bánhidi harcolt ki hetest, Cañellas lövi a felső lécre, onnan a kapuba pattant, azonnal videóbírózási óhaja volt minden veszpréminek, de nem volt kérdés a gól, 21–18. Jöhetett a harmadik hetes egymás után, Gajic megint belőtte, ez volt a nyolcadik találata, 22–18. Már öt, Nenadic lő gólt, miután Bánhidit védi Mikler. A labdát Nagy László szerezte meg, Cañellas mindebbe belesérült... Sigurmannsson végre gólt lőtt, hetesből, 23–19. Lékai megint begyötör egy labdát, 24–19, Šośtarič nem tud gólt lőni Miklernek, Bombač dettó. Megint heteshez állt oda Zigi, és csúnyán kapu fölé lőtte Sterbiknek. Lett hat, majd lett hét, 26–19, időt kért újra JCP, miközben „Építők!”-tombolás volt a Veszprém Arénában. Mahé is betalált, miközben a kékeknek semmi nem sikerült. Lassan arra kellett már gondolni, hogy a lehető legkisebb hátránnyal jöjjenek vissza Szegedre, de Nilsson is gólt lő, 28–19 – a Szeged húsz perc alatt öt gólt lőtt. Már közte tíz, 29–19, sőt, 30–19, Mackovsek góljával, szétesett a MOL-Pick Szeged. Maqueda végre gólt lőtt nyolc perc után, 30–20. Manaszkov 31–20-ra alakítja az állást, sőt, 32–21 öt perccel a vége előtt. Megint Maqueda, szépen ejt, plusz kiharcolt egy két percet, de még mindig csak 32–22. Nenadic lubickol, 34–22. Nagyon rossz volt nézni a csapatot ekkor. Cañellas, majd Zsitnyikov szépségtapaszaival lett 34–24. Cañellas elrontja, Manaszkov üres kapuba lő, 35–24.

Juan Carlos Pastor: – Sokkal pontosabban kellett volna játszanunk, hogy meccsben maradjunk, nem volt védekezés, nem volt kapusteljesítmény, szétestünk. Utopisztikus, hogy fordítsunk, és bajnokok legyünk. Gratulálok a Veszprémnek! Amióta kiestünk a BL-ből nem találjuk magunkat, a játékunkat.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: férfi kézilabda kézilabda MOL-Pick Szeged Telekom Veszprém