Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2019. május 23. 12:42

Átadták a nagylaki elkerülőutat

Elkészült a nagylaki elkerülő út, a csütörtökön átadott beruházásnak köszönhetően a teherforgalom a településeken kívül közelítheti meg a határátkelőhelyet.

Hirdetés

Az M43-as autópálya 2015-ös átadását követően napi háromezer kamion már a csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyet használja. A növényvédelmi és állat-egészségügyi ellenőrzésre kötelezett rakományt, valamint veszélyes árut szállító járművek, naponta mintegy ötszáz teherautó azonban Apátfalva, Magyarcsanád és Nagylak belterületét érintve közelíthette meg a számukra kijelölt nagylaki közúti határátkelőhelyet.

A 3,37 milliárd forintból, teljes egészében hazai forrásból megvalósult beruházás lehetővé teszi, hogy a forgalom lakott terület érintése nélkül érhesse el a határátkelőhelyet. 

Nagy Róbert, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. vezérigazgatója elmondta, a tavaly tavasszal kezdődött beruházás során 3,1 kilométeren felújították az M43-as autópályát és a falut összekötő utat, 2,2 kilométeren, új nyomvonalon pedig közvilágítással ellátott út épült. A nagylaki közúti átkelőnél körforgalmi csomópontot építettek ki, a teherforgalom ellenőrzésére pedig egy 386 négyzetméteres vizsgálóépületet alakítottak ki.

A beruházás kivitelezője a Duna Aszfalt Kft. és a Hódút Kft. volt  – közölte a szakember.

(Fotó: Délút)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: elkerülő út Nagylak nagylaki határátkelő NIF Zrt.
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés