Hirdetés
Szeged 2019. május 23. 09:54

Eddig alaposan beletekertünk: Szeged a legbringásabb magyar nagyváros

Májusban közel negyven tonnával kevesebb széndioxid került hazánk légkörébe a Bringázz a munkába! kampánynak köszönhetően. A vidéki nagyvárosok között messze a szegediek tekertek a legtöbbet: több mint 13 ezer kilométerrel mi vezetjük a versenyt.

Minden ötödik szegedi a környezetbarát közlekedést részesíti előnyben.

A május 6-án indult Bringázz a munkába! tavaszi kampányba eddig összesen 1582 vállalat, 1670 csapatának 4963 kerekezője regisztrált.

A játékban külön kategóriában mérik a vállalatok, illetve a városok kerékpáros teljesítményét.

A mindennapi kerékpározást népszerűsítő, május végéig tartó országos kampány első két hetében az országban drótszamárra ülők összesen

  • 223 ezer 850 kilométert tekertek le,
  • 32,2 millió forintot spóroltak a benzinen,
  • 36 tonna széndioxid kibocsátásától mentették meg a környezetüket,
  • több mint 4 millió kilokalóriát égettek el.

Budapest után a vidéki városok között Szeged a legbringásabb, ahol máig 1535 napon tekertek munkába a csatlakozók, a második Debrecen 699, a harmadik pedig Székesfehérvár 544 bringázós nappal.

Ugyanez kilométerben kifejezve kissé más rangsort ad: Szeged itt is magasan vezet 13 ezer 662 kilométerrel, a második Székesfehérvár 7180-nal, a harmadik Debrecen 6497-tel.

A május 6. és 31. közötti tavaszi, illetve a szeptember 9-től 22-ig tartó őszi kampány ideje alatt folyamatosan lehet regisztrálni. Akik így tesznek, nem csak fittebbek lesznek, és élvezhetik a stresszmentes közlekedést, de értékes nyereményekre is szert tehetnek.

A két és fél millió forint összdíjazású nyereményjátékon márkás kerékpárokat, izgalmas kalandprogramokat, városnéző sétákat, belépőket, kerékpáros kiegészítőket és más ajándékokat lehet nyerni.

rag

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: kerékpár közlekedés verseny környezetvédelem