Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2019. május 22. 22:37 Forrás: MTI

Ujhelyi István: Meg kell állítani az Orbán-kormány országrombolását

Mert az zsákutca Magyarország számára – mondta az MSZP-Párbeszéd európai parlamenti képviselőjelöltje szerdán Pécsen. Szerinte ezért vállalta a két párt, hogy közös listát állít az EP-választásokra.

Hirdetés

A piros-zöld koalíció tartós, a következő öt évről szóló együttműködés, amiben a közös programot két EP-frakcióban fogják tudni végigvinni – tette hozzá.

Futballhasonlattal élve úgy fogalmazott,

„piros lapot kaptak Európa nacionalista, populista politikusai, akik Putyinnal szövetkezve megpróbálják aláásni a kontinens békéjét és biztonságát”.

Közéjük tartozik Orbán Viktor is – jegyezte meg.

A közös listára utalva kiemelte: lehetőségük lesz Európa fejlődéséért és egységéért dolgozni. Ezért fontos szerinte, hogy hány képviselőt tudnak az ellenzéki pártok az Európai Parlamentbe küldeni.

Jávor Benedek, az MSZP-Párbeszéd EP-képviselőjelöltje arról beszélt, hogy

Magyarországon intézményesült, államilag szervezett, szisztematikus korrupció uralkodik, ami az uniós forrásokat magánzsebekbe áramoltatja, a Fidesz körüli oligarchák meggazdagodását segíti elő.

Kiemelte az európai ügyészséghez csatlakozás fontosságát, amivel elejét tudják venni az intézményesült csalásoknak.

Jávor Benedek azt is mondta, hogy meg kell erősíteni az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) hatásköreit. Egyúttal szorgalmazta, hogy az uniós források esetében megszorításokat lehessen alkalmazni, ha egy tagállam „intézményesült korrupció révén síbolja el” az EU-forrásokat.

Jávor hozzátette,

céljuk nem az uniós források elvétele Magyarországtól, hanem az, hogy rákényszerítsék a kormányt a korrupció felszámolására és a jogállami normák betartására.

(Fotó: MTI/Sóki Tamás)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: EP-választás EU Európai Unió Jávor Benedek kampány MSZP Párbeszéd szavazás Ujhelyi István választás
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés