Szeged300 2019. május 21. 22:20

Szétvertek egy pinatát Szegeden

Képriport
A 29 éves Rádió 88 egy mexikói–amerikai bulikellékkel ünnepelte a szabad Szeged 300. születésnapját. Potyogtak az ajándékok a Dóm téren.

300 ajándékot rejtett az ország legnagyobb pinataja (ejtsd: pinyátája), amelyet a Dóm téren dobtak le 29 méter magasból. Ezzel a meglepetéssel készült Szeged 300. születésnapjára a Rádió 88, a város 29 éves rádiója.

A játékra három szóval lehetett jelentkezni, ezekből Mikos Ákos, a rádió egykori munkatársa több, mint 300 szavas slam poetryt ír. A 88, előre kisorsolt szerencsés ajándékutalványokat, mozijegyet és mobiltelefont vihetett haza.

És hogy mi a pinata? Mexikóból eredő hagyomány, de már az USA-ban és Európában is népszerű. A pinata papírból készül, és a szülők apró ajándékokat, cukorkát, csokit rejtenek el benne. Az elrejtett kincseket úgy szabadítják ki a gyerekek, hogy bekötött szemmel szétpüfölik a figurát.

A pinata túlélte a 29 méteres zuhanást, de a Rádió marketing-vezetője kiszabadította az ajándékokat.

A szegedi slam poetryt pénteken délután lehet majd meghallgatni, a rendezvényen Szeged új dalát is játsszák, és a közreműködő zenészek is koncerteznek majd.

Videónk is van az eseményről! Nézze meg a Szeged Televízió beszámolóját!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Rádió 88 Szeged300 Czutor Zoltán pinata