Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2019. május 21. 19:42 Forrás: MTI

MSZP: Orbán árulja el, milyen szerepe van az osztrák kormányt maga alá temető Strache-botrányban!

Harangozó Tamás szerint hiába próbálja a magyar kormány osztrák belügyként kezelni az esetet, a napnál világosabb, hogy Orbán Viktor nyakig benne van a botrányban.

Hirdetés

Heinz-Christian Strache volt osztrák alkancellár irigykedett a fideszes médiabirodalomra és zsíros állami megbízásokat ígért oroszoknak azért, hogy ennek fejében vásárolják össze a neki tetsző újságokat, televíziócsatornákat – mondta a szocialisták frakcióvezető-helyettese keddi, budapesti sajtótájékoztatóján.

Az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) volt elnöke úgy akart egyeduralomra törni, ahogy hazánkban a Fidesz tette – mondta.

Heinz-Christian Strache a médiumok megszerzéséhez ugyanazt az osztrák üzletembert, Heinrich Pecinát ajánlotta közvetítőnek, aki bezáratta a Népszabadságot, majd átjátszotta a Médiaworks Hungary nevű céget Mészáros Lőrincnek

– tette hozzá.

A politikus az MSZP nevében kérdéseket tett fel Orbán Viktornak. Azt mondta, a szocialisták választ várnak arra, hogy

mikor, hogyan és milyen körülmények között ismerte meg Heinrich Pecinát, és ki hozta őket össze. A kormányfő tudott-e arról, hogy az üzletembert gazdasági bűncselekményekért ítélték el?

– kérdezte. Az MSZP azt is tudni akarja, hogy mikor állapodtak meg a magyar sajtó egy részének átjátszásáról – tette hozzá.

A magyar miniszterelnök miről tárgyalt egy tavalyi találkozón Heinrich Pecinával és miről tárgyalt az azt követő napon Heinz-Christian Strachével?

– sorolta kérdéseit Harangozó Tamás.

A frakcióvezető-helyettes arra a kérdésre, hogy miért adta el az MSZP a Népszabadság egy részét Heinrich Pecinának, úgy válaszolt, hogy „akkor ilyen információk a mi rendelkezésünkre nem álltak”. Olyan dolgot nehéz számon kérni, amiről az ember nem tud – tette hozzá.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Ausztria fideszmédia Harangozó Tamás Heinz-Christian Strache média médiapiac MSZP Orbán Viktor
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés