Hirdetés
Szeged300 2019. május 21. 18:48

Szeged300 feliratot formáltak a diákok a Dóm téren

Képriport
Tizenhét általános iskolából érkezetek 6. és 7. osztályos tanulók a Szeged300 városismereti vetélkedőre kedden.
Hirdetés

A Szent-Györgyi Albert Agóra vetélkedőjére a város híres turisztikai látványosságairól, épületeiről és köztéri alkotásairól készítettek prezentációkat, így készültek a diákok. Már aki, mert többen inkább a korábban megszerzett ismereteikben bíztak.

A diákoknak tíz helyszínt kellett bejárniuk, mindenhol valamilyen feladatot teljesítettek. A Széchenyi téren például a szobrokat kellett felismerniük. A Tourinform-irodában három perc felkészülés után egy bemutatón keresztül kellett ajánlaniuk Szegedet a turistáknak. 

A gyerekek egy Szegedről szóló totót is kitöltöttek. Ehhez a Szeged Tortájában megnézhető, a város történetét bemutató filmben találták meg a szükséges adatokat. A városismereti vetélkedő feladatainak jó megoldásához azonban nemcsak az adatok ismeretére, hanem leleményességre, kreativitásra, jó memóriára és ügyességre is szükség volt.

A Szeged300 vetélkedőből akár hagyomány is válhat a jövőben – mondta Orbán Hédi, a Szent-Györgyi Albert Agóra igazgatója. „Nagyon sokféle városismereti vetélkedő van, de szeretnénk, hogy ha a diákok minél több mindent tudnának meg a szülővárosukról, Szegedről” – tette hozzá.

A vetélkedő végén a mintegy 400 diák kirakta a Szeged300 feliratot a Dóm téren.

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió beszámolóját!

(Fotók: Iványi Aurél)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Szeged300 Szent-Györgyi Albert Agóra vetélkedő