Hirdetés
Túl a városon 2019. május 21. 14:58 Forrás: MTI

Európai minimálbér bevezetését akarja a DK

Erről Dobrev Klára beszélt egy keddi sajtótájékoztatón.
Hirdetés

Európai parlamenti (EP-) választási listavezetőjük, Dobrev Klára keddi budapesti sajtótájékoztatóján a Policy Agenda elemzőcég felmérésére hívta fel a figyelmet, amelynek eredménye szerint a magyar munkavállalók harmada, mintegy másfél millió ember még a minimálbér összegét sem keresi meg havonta. 

Mi, magyarok azok között vagyunk, akik a legtöbbi időt töltik a munkahelyükön Európában, mégis itt az egyik legmagasabb a dolgozói szegénység aránya – mutatott rá. Szerinte, ha semmi sem változik, még többen hagyják majd el az országot. 

„Az európai egyesült államokban legyen európai minimálbér!”

– hangoztatta pártja programpontját Dobrev Klára, hozzátéve: van megoldás arra, hogy a magyarok is kereshessenek annyit, amennyi a tisztességes élethez szükséges. 

Jelezte: a javaslat számos szövetségesük programjában is szerepel, és általában az átlagbér 60-70 százalékában határoznák meg az európai minimálbér mértékét. 

Az ellenzéki politikus kérdést kapott arról, hogy még mindig nincs elfogadott költségvetése a főváros XV. kerületének. Dobrev Klára hazugságnak nevezte fideszes politikusok állítását, miszerint a kerületből a DK-nak folyatnák ki a forrásokat. Szerinte a Fidesz azért nem támogatja a kerület költségvetését, „mert bosszút akar állni, de ezt nem fogjuk hagyni”. 

Hozzátette: annak, hogy a fideszesek nem támogatják a kerületi költségvetés elfogadását, az is a következménye, hogy például a bölcsődei dolgozók nem kapták meg a visszamenőleges béremelésüket.

(Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Demokratikus Koalíció DK Dobrev Klára EP-választás kampány minimálbér választás