Hirdetés
Hirdetés
Szeged300 2019. május 20. 18:02

Ezeket igya idén a borfesztiválon! Itt vannak a borverseny díjazott borai!

Képriport
Rozék, fehér- és vörösborok ítéltettek az idén is, a Bëlga Boros cím dala most is több, mint aktuális.

Hirdetés

Kicsit részletesebben az eredményhirdetésről

Több mint 140 tételt kóstolt négy bírálóbizottság a 25. Szegedi Borfesztivál alkalmából rendezett borversenyen. A benevezett hatvan pincészet közül végül hét kapott valamilyen elismerést. A zsűri elnöke Balla Géza volt, aki a hétfő esti eredményhirdetés előtt azt mondta, imád szegedi lenni, hiszen itt mindig csodálatos a hangulat a borfesztivál ideje alatt. A tavaly év borászának választott Balla ehhez hozzátette, hogy az idén is nagyszerű volt a felhozatal a borversenyen, és minden kategóriában kiváló nedűk diadalmaskodtak. A főszínpad mellett Polgár Zoltán, villányi borász kortyolgatta az egyik tokaji borász furmintját, és azt mondta, szerinte ez a pincészet megérdemelne egy díjat. A huszonöt éve minden évben ide látogató országos hírű villányi borásznak igaza lett, de ne siessünk ennyire előre, hiszen a díjak sorát Szeged Város Borával kezdték.

Ezt a Frittmann Borászat nyerte 2018-as Rosé Cuvée-jével. A Szegedi Borfesztivál legszebb fehérbora címet szintén a Frittmann Borászat nyerte Generosa borával, ami szintén tavalyi évjáratú. A Szegedi Borfesztivál legszebb vörösbora a Günzer Családi Birtok Cabernet Sauvignonja lett, melyet 2017-ben palackoztak. A legszebb tokaji bor lett az imént már említett Tolcsva-Bor Kft. bora, ami a Tokaji 5 puttonyos Aszú. Ezt a bort öt éve palackozták, és minősítése nagy aranyérem.

A legelegánsabb bor a Holdvölgy borászatból érkezett, és a Holdvölgy Exaltation Tokaji É.S. Muskotály nevet viseli. Ezt a bort 2015-ben készítették. A rozé kategóriában a Font Pincészet diadalmaskodott 2018-as Font Kékfrankos Rose borával. A küllemre is adtak díjat a zsűri tagjai, ezért a legszebb megjelenésű borok versengésében a Schieber Pincészet hároméves Tabu Kékfrankosa nyert. Végül a társadalmi zsűri díját adták át a Kincsem Kastély Szőlőbirtok képviselőjének a cég 2016-os Kincsem Kastély Furmintjáért.

Videónk is van a borversenyről! Nézze meg a Szeged Televízió összefoglalóját! Sőt, tekerjen majd a videó alá is, ott is vannak érdekességek!

 

Korábban írtuk:

Több, mint tíz éve a Zigilemezről megtanultuk:

„ha te azt mondod, az Alföldön csak pancsolt bor van
mondok valamit, (...) ott van a Frittmann”

A pontozott részt hallgassák meg a lenti videóban. És ez az idén is igaz, a város bora, és a legszebb fehér bor is Frittmann lett.

Szeged Város Borát idén Frittmannék adják. Kattintson fönti képünkre! Nézze meg a díjátadón készült képeinket! (fotók: Szabó Luca)

Az idei győztesek itt vannak:

  • Szeged Város Bora 2019: Frittmann Borászat Rosé Cuvée 2018 aranyérem
  • A 25. Szegedi Borfesztivál legszebb fehérbora: Frittmann Borászat Generosa 2018 aranyérem
  • A 25. Szegedi Borfesztivál legszebb vörösbora: Günzer Családi Birtok Günzer Cabernet Sauvignon 2017 aranyérem
  • A 25. Szegedi Borfesztivál legszebb tokaji bora: Tolcsva-Bor Kft. Tokaji 5 puttonyos Aszú 2014 nagy aranyérem
  • A 25. Szegedi Borfesztivál legelegánsabb bora: Holdvölgy Holdvölgy Exaltation Tokaji É.S. Muskotály 2015 nagy aranyérem
  • A 25. Szegedi Borfesztivál legszebb rosé bora: Font Pincészet Kft. Font Kékfrankos Rose 2018 aranyérem
  • A Borfesztivál legszebb megjelenésű bora: Schieber Pincészet Tabu Kékfrankos 2016 nagy aranyérem
  • A Társadalmi zsűri díja: Kincsem Kastély Szőlőbirtok Kincsem Kastély Furmint 2016 ezüstérem

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: bor Borfesztivál Szeged Napja Ünnepségsorozat borverseny
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés