Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2019. május 18. 17:24 Forrás: MTI

MSZP: a választás tétje a szélsőjobb megállítása

„Salvini, Orbán és szélsőjobboldali barátaik” megállítását nevezte az európai parlamenti választás tétjének a szocialisták, demokraták számára Tóth Bertalan MSZP-elnök pártja és a Párbeszéd szombati budapesti kampányrendezvényén.

Hirdetés

A politikus szociális és zöld fordulatot szorgalmazott, és kijelentette azt is: a magyar kormány, amely „kiállíttatta magát” saját csapatából, elvesztette képességét az ország érdekeinek hatékony képviseletére.

Célnak nevezte, hogy Európa ne térjen le a béke, a nemzetek közötti együttműködés és a demokrácia útjáról, hogy a diktátorok vagy diktátorjelöltek már-már fasiszta propagandája ne törjön át.

Tóth Bertalan: Orbán magyarellenes szélsőséges erőkkel szövetkezik (fotók: MTI/Mohai Balázs)

– Kísért a horthysta múlt, Magyarország megint páriává válhat Európában – mondta Tóth Bertalan.

Orbán Viktor miniszterelnök szerinte kiírta magát Európa centrumából azzal, hogy Európa-ellenes, végső soron magyarellenes szélsőséges erőkkel szövetkezik, így a magyar miniszterelnöknek nem lesz szava az uniós döntéshozatal, például a költségvetés elfogadása során. Kiemelte pártja szövetségét a Párbeszéddel, mint mondta, közösen dolgoznak majd azon, hogy ne korrupt kormányok, külföldi multik, hanem a magyar dolgozók lássák az uniós források előnyét, és hogy a fiataloknak ne kelljen külföldön keresni a megélhetést.

Karácsony Gergely: Az Európai Néppárt nem tudta megfékezni a „politikai senkiházikat”, sem a gazdasági lobbikat

Egységes európai, 700 eurónak megfelelő minimálbért szorgalmazott, valamint 300 eurós minimálnyugdíjat, 150 eurós európai családi pótlékot, és évi 1000 eurós hallgatói ösztöndíjat a rászorulóknak. Karácsony Gergely, az MSZP-vel választási szövetségre lépett Párbeszéd társelnöke szerint a néppárti vezetés helyett szociális és fenntartható Európát építő új vezetésre van szüksége az uniónak. Szerinte az Európai Néppárt nem tudta megfékezni a „politikai senkiházikat”, sem a gazdasági lobbikat. Szólt az osztrák alkancellárról, „Orbán Viktor elvtársáról” nyilvánosságra került felvételről is, és reményét fejezte ki, hogy Európa közvéleménye most felismerik, kik azok a szélhámosok, akik a nemzeti érdekre hivatkozva saját érdekeiket követik, közben „zsebfasiszták lettek”, hiszen ott vannak Putyin zsebében.

Frans Timmermans, az Európai Szocialisták Pártjának csúcsjelöltje, az Európai Bizottság alelnöke, Tóth Bertalan, az MSZP elnöke és Karácsony Gergely, az MSZP-vel választási szövetségre lépett Párbeszéd társelnöke az MSZP Szövetségben Európával című kampányrendezvényén az Europe Congress Centerben

Kijelentette azt is: zöld politikusként hisz a baloldali, szociáldemokrata és a zöld pártok szövetségében, mert az tudja a leghatékonyabban építeni a jövőt a gyermekeknek, amely Európát nem az elitek, hanem az emberek Európájaként képzeli el, nem a tőke, hanem a munkavállalók Európájaként.

Timmermans: A Fidesz és Orbán történelmi kockázatot jelentenek...

Ujhelyi István, az MSZP EP-képviselője, kampányfőnöke a szociális Európa megvalósítása mellett foglalt állást és benne egy olyan Magyarország mellett, amely „túl lesz Orbán rendszerén”. Május 26. arról szól:

„Európa vagy Orbánisztán”.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: EP-választás Karácsony Gergely MSZP Párbeszéd Tóth Bertalan Ujhelyi István Frans Timmermans
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés