Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Széchenyi tér átépítése: megvolt a speciális közbeszerzés, a lakossági javaslatokra is odafigyel Szeged
Szegeden 2019. május 18. 12:16

Széchenyi tér átépítése: megvolt a speciális közbeszerzés, a lakossági javaslatokra is odafigyel Szeged

A szabályos, törvényes eljáráshoz időre van szükség: csak a tervezési munkálatok egy évig tartanak, és nem azért, mert lassan dolgoznak a mérnökök, vagy a városvezetés húzni akarja az időt.

Hirdetés

Ismert, a Fontos Mérnök Stúdió lett annak a tervpályázatnak a győztese, amelyet a Széchenyi tér átépítésére írtak ki. A tér átalakításának fontos pillanata volt a szerdai jogi bizottsági ülés, amelyen döntöttek a speciális közbeszerzési eljárásról és annak eredményességéről. Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester arról tájékoztatta a szeged.hu-t, hogy a jövő héten megköthető a szerződés a tervezőkkel, akik utána elkezdenek dolgozni az eddigi észrevételeket is figyelembe véve.

Nem túlzás, az átépítés, az átalakítás az egyik legfontosabb témája a szegedieknek, mindenkinek van véleménye arról, hogyan és mit kellene valójában csinálni a térrel. És ezeket el is lehet mondani, nem is olyan sokára: az eddigi közterület-felújításokhoz hasonlóan ebben a mostani tervezési folyamatban is lesz több körben lakossági egyeztetés. Az első ilyen várhatóan június végén lehet.

Látványterv. Hangsúlyozzuk, látványterv, amely változhat

– Az eddigi tervek tanulmány szinten készültek, így számos részlet nincs kidolgozva, és természetesen a pontosítások változásokat hozni – hangsúlyozta Nagy Sándor.

A városfejlesztési alpolgármester arról is beszélt, a mostani tervezési folyamatban előbb az engedélyezési, utóbb a kiviteli terveknek kell elkészülni, azaz engedélyeztetési munka nem zajlott. A tervezésre rendelkezésre álló idő pedig háromszáz nap, amihez hozzáadódik az engedélyezési eljárások időtartama, tehát legalább még egy évig eltart a felújításnak csak ez a része.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: átépítés felújítás Fontos Mérnök Stúdió közbeszerzés Széchenyi tér urbanisztika

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés