Hirdetés
Szeged300 2019. május 17. 20:02

Egészségükre! Megnyílt a 25. borfesztivál

Képriport
Tele a Széchenyi tér, a zászlóforgatók „átverekedték” magukat a tömegen, a borlovagrendekkel a nyomukban.
Hirdetés

A Takaréktár utcai színpadon Botka László polgármester rövid köszöntőjében előbb Szeged szabadságának 300 éves évfordulójáról beszélt, majd köszöntötte a jelenlévő 160 borászt, akik eljöttek a jubileumi borfesztiválra.

Kattintson fönti képünkre, nézzék meg Szabó Luca galériáját!

– A huszonöt év alatt a szegedi borfesztivál az újjászülető magyar borkultúra legfontosabb rendezvényévé vált – mondta a polgármester, akit Polgár Zoltán, a Polgár Pincészet vezetője követett, aki egyike azoknak a borásznak, aki mind a huszonnégy korábbi fesztiválon itt volt. Utána Németh István, a Szegedi Városkép és Piac Kft. első embere lépett a színpada. – Van egy hagyomány, amelyről negyedszázada kevesen gondolták volna, hogy megéli a huszonöt évet, a szegedi borfesztivál ilyen – mondta Németh István, aki köszönetet mondott a két alapítónak, Dlusztus Imrének és Puskás Lászlónak, akik először a Mars térre, majd a Hágiban indították el a fesztivált.

Még mindig nem késő elindulni! De vigyázzanak magukra! Szigorúan egy pohárkával...

És videónk is van! Így nyílt meg a 25. Szegedi Borfesztivál péntek délután Szeged belvárosának kellős közepén, a Széchenyi téren, ami most tíz napon keresztül a legnagyobb szórakoztató komplexum Dél-Magyarországon.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: bor Széchenyi tér Szegedi Borfesztivál Botka László fesztivál megnyitó