Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2019. május 17. 16:43 Forrás: MTI

Az LMP szerint az EU minden tagországának be kellene vezetnie az egyéni nyugdíjszámlákat

Az LMP is aláírta a Nyugdíjas Parlament egyesület szándéknyilatkozatát. Orbán már 2012-ben megígérte, azóta sem lett belőle semmi.

Hirdetés

Vágó Gábor pénteken, a Nyugdíjas Parlament egyesület elnökével közös sajtótájékoztatóján azt mondta: a nyugdíjrendszer ma kiszámíthatatlan és átláthatatlan, ezen pedig európai szinten kell javítani. Emlékeztetett arra, hogy Orbán Viktor miniszterelnök már 2012-ben ígéretet tett az egyéni nyugdíjszámlák bevezetésére. 

A politikus szerint a nyugdíjrendszert egy összeurópai önkéntes nyugdíjpénztár is kiszámíthatóbbá tenné, az egységes szabályozás által a tagok nem lennének kiszolgáltatottak az egyes tagországoknak – mondta. 

Azonnali segítség azonban az lenne az időseknek, ha a járadék emelésénél nem csupán az inflációt, hanem a gazdaság által megtermelt többletet is figyelembe vennék.

„Azon dolgozunk, hogyan alakítható ki egy olyan rendszer, ahol a társadalmi különbségek csökkenthetőek. Ebben a küzdelemben az EU-nak is lehet szava”

– mondta.

Ebben Karácsony Mihály, a Nyugdíjas Parlament egyesület elnöke is egyetértett vele, emellett a kormányok és a nyugdíjas szerveztek közötti intézményes kapcsolat kialakítását is szorgalmazta, mert, mint fogalmazott, jelenleg nincs kihez fordulniuk a problémáikkal.

(Fotó forrása: nyugat.hu)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: LMP nyugdíj Vágó Gábor EP-választás Európai Unió
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés