Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2019. május 17. 13:28

Közgyűlés: megszavazták Botka László programját

Képriport
A Díszközgyűlés után szinte azonnal elkezdődött a közgyűlés a városháza Dísztermében. Egyetlen napirendi pont volt: a polgármester május 1-jei bejelentése.

Hirdetés

Nincs ideje, vagy lusta elolvasni cikkünket? Nézze meg a Szeged Televízió híradójának rövid összefoglalóját a közgyűlésről!

17:33 A közgyűlés 27 igen és 1 tartózkodással elfogadta Botka László programját. Megkapják az általános iskolás gyermeket nevelő családok és a nyugdíjasok a tízezer forintos támogatást iskolakezdés, illetve az idősek napja előtt. A támogatás beépül Szeged költségvetésébe.

Kattintson fönti képünkre, nézze meg Szabó Luca galériáját!

17:32 Haág Zalán módosító javaslata sem ment át a közgyűlésen: Tóth Péter nemmel, az MSZP-sek tartózkodással vetették el, a Fidesz–KDNP igennel szavazott.

17:31 Haág Zalán név szerint szavazást kér a módosító szavazásáról. Előtte Szentistványi módosítóját vetették el.

17:29 Röviden reagál a polgármester: a magyar átlagnyugdíj alig ötven százaléka az átlagbérnek, nem nagyon lehet tömeges gazdag nyugdíjasokról beszélni Botka László szerint. Azt is aláhúzza Botka László, hogy Szentistványi István módosító javaslatával így nem tudnak mit kezdeni.

17:25 Szentistványi István kért és kapott szót, a módosító indítványáról beszél. Azt mondja, legyen lehetőség arra, hogy ha valaki nem kívánja igénybe venne ezt a támogatást, akkor az ő tízezer forintja visszakerüljön egy „központi kalapba”, ahonnan a valóban rászoruló családok több pénzt kapnának. Szentistványi elvből ellenzi a mindenkinek járó támogatást.

17:22 Botka László polgármester ismerteti a korábbi szociális juttatásokat, illetve ismerteti röviden a korábban már a majálison bejelentett két új szociális támogatást.

17:20 Haág Zalán napirend előtt szól, szerinte van pénz arra is, hogy 13 ezer 500 forintot kapjanak a családok és a nyugdíjasok. Botka László figyelmezteti Haágot, hogy napirend előtt szólt napirendi kérésről. Ezután egyhangúlag elfogadták a napirendet.

17:18 Köszöntünk mindenkit máris a Díszteremből! Botka László polgármester köszönti a közgyűlést, elmondta, miért kell sietni: ahhoz, hogy időben megkapják a családok a támogatást, azért kellett most rögtön összeülni.

 

Korábban írtuk:

Ismert, Botka László polgármester május 1-jén az újszegedi ligetben jelentette be programját: minden szegedi nyugdíjas, és minden szegedi általános iskolás gyermek tízezer forint támogatásban részesül. Ahhoz, hogy ez a bejelentés ne csak bejelentés maradjon, és a gyermekek szülei még az iskolakezdés előtt valóban megkaphassák ezt az összeget, illetve a nyugdíjasokhoz is eljusson az idősek napja előtt most, rendkívüli közgyűlésen kell róla szavazni.

Mondhatnánk, formalitás az egész, hiszen a polgármester a többségével meg tudja szavazni ezt a döntést, ám ennél jóval többről van szó. Már csak azért is, mert a Fidesz–KDNP reakciói a bejelentés után finoman szólva is követhetetlenek, azaz szinte biztos, hogy nemcsak egy egyszerű szavazásról lesz szó ezen az ünnepi péntek délutánon.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Botka László közgyűlés szociális támogatás támogatás
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés