Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2019. május 16. 17:18 Forrás: MTI

Éghajlatváltozási vészhelyzet kihirdetését követeli az LMP

Az ellenzéki párt frakciója az Országgyűlés elé terjesztett egy erről szóló határozatot – mondta Schmuck Erzsébet, a párt frakcióvezető-helyettese csütörtökön egy szolnoki sajtótájékoztatón.

Hirdetés

Schmuck Erzsébet fontosnak nevezte azt is, hogy ne csak klímavédelmi stratégia legyen Magyarországon, ami félő, hogy a fiókba kerül, hanem klímatörvény is, ami a törvény erejénél fogva tűzi ki a feladatokat, biztosítja hozzá a megfelelő eszközöket és a költségvetési forrásokat.

A klímaváltozásra a világ minden országában sok ezer tudós hívja fel a politikusok figyelmét. Magyarországot az éghajlatváltozás komolyan érinti: az aszály miatti terméskiesés miatt az árak megemelkedtek már az elmúlt évben, idén pedig további áremelkedések várhatók

– mondta.

A politikus beszélt arról is, hogy a kormány a napenergiára adót vetett ki, miközben főleg a biomasszát támogatja. Véleménye szerint ez azért nem szerencsés, mert világviszonylatban a termőföldek termékenysége 23 százalékkal csökken és ez komoly veszélyt jelent.

A május 26-ai európai parlamenti választáson a párt fő prioritása a klímaváltozás. Mint mondta: olyan európai parlamentet akarnak, amiben nagyon sok zöld képviselő van, akik képesek kikényszeríteni azokat a döntéseket a politikusoktól, amik meg tudják fékezni a klímaváltozás gyorsaságát.

(Borítókép: Schmuck Erzsébet egy korábbi sajtótájékoztatón. Fotó: MTI/Mónus Márton)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: EP-választás globális felmelegedés kampány klímaváltozás környezetszennyezés környezetvédelem LMP szavazás választás
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés