Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2019. május 16. 16:42 Forrás: MTI

MSZP–Párbeszéd: A magyarok nagy többsége szerint az EU jövője a szociális Európa

Az ellenzéki pártszövetség arra hívta fel a figyelmet csütörtökön, hogy egy kutatás szerint még a Fidesz-szavazók is a megélhetést tartják a legnagyobb problémának.

Hirdetés

Harangozó Tamás, az MSZP frakcióvezető-helyettese és Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke, frakcióvezető sajtótájékoztatón beszéltek arról, hogy a Závecz Research a 24.hu hírportál megbízásából készült most megjelent kutatása szerint a magyar emberek 71 százaléka gondolja úgy, hogy az Európai Unió jövője a szociális Európa, sőt a Fidesz-szavazók több mint 57 százaléka támogatja, hogy legyen közös európai minimálbér és minimumnyugdíj.

Szabó Tímea úgy értékelt: egyértelmű, hogy még a Fidesz-szavazók is a megélhetést tartják a legnagyobb problémának. Az ellenzéki képviselő elmondta: 

ma Magyarországon a minimumnyugdíj 28 500 forint, egy bölcsődei dolgozó pedig 72 ezer forintot visz haza egy hónapban. Azt javasolják, hogy a minimálnyugdíj havonta 300 euró, azaz közel 100 ezer forint, míg a minimálbér 700 euró, vagyis mintegy 240 ezer forint legyen

– ismertette.

Szabó Tímea kitért arra is, hogy

az elmúlt években 18 ezer milliárd forint uniós támogatás jött az országba, de abból szinte semmit nem látnak a magyar emberek csak azt, hogy Tiborcz István 35 milliárd forinttal a 32. leggazdagabb magyar lett mindössze 33 évesen.

Az MSZP-Párbeszéd véget akar vetni ennek az elképesztő méretű rablásnak és olyan Európáért, Magyarországért küzd, amely megbecsüli a magyar embereket – mondta.

Harangozó Tamás hozzátette: az MSZP-Párbeszéd nem egy olyan jövőben hisz, ami az emberek összeugrasztásáról, a gyűlöletkeltésről, a nacionalizmusról szól. Ezt képviseli Orbán Viktor szélsőjobboldali és nacionalista barátaival együtt, és nemzetállamok Európája címen próbálja eladni az embereknek – mondta.

A szocialista politikus közölte, az MSZP–Párbeszéd által képviselt szociális Európa lényege, hogy az unió végre az emberek mindennapjaival, létbiztonságával is foglalkozik.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: EP-választás kampány MSZP Párbeszéd választás Harangozó Tamás Szabó Tímea
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés