Hirdetés
Hirdetés
Színes 2019. május 16. 12:45

Nem tudja, kire szavazzon? Segít egy mobilalkalmazás

A tutit nem mondja meg, csak a feltett kérdésekre adott válaszaink alapján a hozzánk legközelebb álló pártot mutatja meg egy mobilalkalmazás.

Hirdetés

A SzavazApp fejlesztői a május 26-i EP-választást próbálják megkönnyíteni a felhasználóknak. Az Androidon és iOS-en is elérhető applikáció ingyen telepíthető.

Azoknak ajánljuk, akiknek van véleményük, de fogalmuk sincs, hogy melyik párt tudná ezt a legjobban képviselni Európai Unióban.

Az app 15 témában fogalmaz meg egy-egy állítást, amire „egyáltalán nem”, „Inkább igen”, „Inkább nem” és „Teljes mértékben” válaszokat nyomhatunk. Az állítások között szerepel többek között az, hogy „Szükség van az európai ügyészségre a korrupció visszaszorítása érdekében”; „Be kell vezetni a béruniót Európában” és hasonló, sokat tárgyalt témák.

A teszt kitöltése nagyjából 5 percig tart. A tizenöt kérdés megválaszolása után megkapjuk a pártok sorrendjét.

A készítők azt írják:

„szeretnénk, ha a választás előtt mindenki legalább ennyit foglalkozna az ország jövőjével. Az applikációt pártoktól független informatikusok és tárasadalomkutatók készítették, az összeállított kérdések a pártok legfontosabb és legjellemzőbb terveit és programpontjait tartalmazzák”.

Fontos, hogy miután kiválasztjuk, mit gondolunk az adott állításról, csak akkor léphetünk tovább a következőre, ha jelöljük, hogy fontos, nem fontos vagy mindegy mennyire fontos az adott állítás.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: EP-választás szavazás mobilalkalmazás SzavazApp
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés