Hirdetés
Hirdetés
Művház 2019. május 16. 07:59 Forrás: MTI

Szvoren Edina Verseim című novelláskötete nyerte a 2019-es Libri irodalmi díjat

A közönségdíjat Krusovszky Dénes Akik már nem leszünk sosem című regénye kapta – közölte a Libri-Bookline Zrt.

Hirdetés

Az irodalmi díj 10 döntős művét a magyar kulturális élet több mint 140 képviselője javaslata alapján választották ki. A győztest ötfős szakmai zsűri választotta ki, aminek Fullajtár Andrea, Szilágyi Zsófia, Bálint András, Beck Zoltán és Károlyi Csaba volt tagja. A közönségszavazáson idén már 21 ezren szavaztak kedvencükre a 10 döntős mű közül.

„Szvoren Edina a hatásvadászat legcsekélyebb nyoma nélkül ír ... prózája egyszerre nagyon profi és nagyon emberi, nem túl vidám, mégis tele van humorral. Emberábrázolása következetes, nyelvhasználata mesteri. Írásaiban az információ visszatartásának nagy művésze, mindent tud az elbeszélői technikákról ... Ma talán ő tud a legjobban novellát írni a kortárs magyar irodalom alkotói közül” – idézi a közlemény Károlyi Csaba irodalomkritikust.

Az Akik már nem leszünk sosem a leginkább költőként, publicistaként és rádiókritikusként ismert Krusovszky Dénes első regénye. Beck Zoltán szerint Krusovszky regénye korszakos mű, „a köztesség generációjának regénye; azé a generációé, amelyikben már nem él az a reflektálatlan hit, hogy van, hogy lehet mit továbbadni az utánuk jövőknek.”

A 2016-ban alapított díj az előző év legjobb szép- és tényirodalmi könyveit díjazza, célja, hogy felhívja a figyelmet a kortárs magyar irodalom kiemelkedő műveire – olvasható a közleményben.

A nyertesek 2-2 millió forintot és 30 millió forint értékű médiatámogatást kapnak.

(Fotó: MTI/Illyés Tibor)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: díj irodalom kortárs irodalom Libri irodalmi díj novella regény könyv Beck Zoltán Krusovszky Dénes Szvoren Edina
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés