Ziccer 2019. május 15. 14:37

Szeged augusztusban vendégül látja a világot

Képriport
Szerdától számítva pontosan száz nap múlva kezdődik a NKM szegedi kvalifikációs kajak-kenu világbajnoksága, a sportág idei legnagyobb megmérettetése. Az evezősöknek a tokiói olimpiára Szegeden át vezet az út.

Hirdetés

Vendégül látjuk a világot – mondta a szerdai szegedi sajtótájékoztatón Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke az augusztus 21-én kezdődő világversenyről, amelyre eddig 80 ország jelezte részvételi szándékát, ám ez a szám még jelentősen növekedni fog. A sportág vezetője hangsúlyozta:

soha nem látott mértékű fejlesztések zajlanak a versenynek helyt adó Maty-éri pályán, amelyet a külföldi és a magyar sportolók eddig is a világ egyik, ha nem a legjobb pályájának tartottak.

Reményét fejezte ki, hogy a magyar kajak-kenu nyolcvanéves sikertörténete Szegeden folytatódik.

Az érdeklődésre nem lehet panasz – tette hozzá az elnök. A központi leltátóra szóló nézői jegyek 90 százaléka már gazdára talált. Éppen ezért, aki szeretné a helyszínről követni az eseményeket, legjobban teszi, ha siet a belépők megváltásával. A város szállodáira már régen ki lehet tenni a „Megtelt!” táblát. Közel száz országból érkeznek augusztus második felében a vendégek a Tisza-partjára. 

A város mindent megtesz a világbajnokság sikeres lebonyolítása érdekében

– mondta Szentgyörgyi Pál, Szeged alpolgármestere.

A Szegedi Ifjúsági Napok kezdési időpontját korábban éppen azért módosították, mert az ütközött a kajak-kenu-világbajnoksággal. A Partfürdő most zajló fejlesztésekor is figyelembe vették a világverseny időpontját. Ekkora ugyanis elkészül az a sátorozóhely, ahol elszállásolhatják a versenyre érkező fiatal, utánpótlás korú kajakos és kenus nézőket, akik ezúttal tapasztalatot gyűjteni jönnek Szegedre.

Az NKM és annak jogelődje hosszú ideje támogatja a sportágat – jelentette ki Hiezl Gábor, a Nemzeti Közművek Zrt. vezérigazgatója. Az NKM Zrt. a szegedi kajak-kenu világbajnokság névadó szponzora – hangzott el a sajtótájékoztatón.

Egyértelmű célunk az augusztusi világbajnokságon, hogy minél több, a tokiói olimpiára jogosító kvótát szerezzünk meg

– vette át a szót Hüttner Csaba, a felnőtt válogatott szövetségi kapitánya, aki külön is üdvözölte az eseményen megjelent három válogatott sportolót, Kárász Annát, Birkás Balázst és Kiss Tamást. Mindhárman az NKM Szegedi Vizisport Egyesület versenyzői, akik az augusztusi világbajnokság főszereplői lehetnek.

B.P.

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió tudósítását!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: kajak-kenu Maty-ér NKM Szeged VE világbajnokság