Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2019. május 15. 11:06

Mobilalkalmazás mutatja majd be Szeged és Szabadka szecessziós épületeit

De lesznek még információs táblák, weboldal, 3D-s virtuális séták, és a gyerekeket is igyekeznek megszólítani.

Hirdetés

A szegedi közgyűlés pénzügyi és vagyongazdálkodási bizottságának szerda reggeli ülésén a többi között egy turisztikai fejlesztést hagyott jóvá.

A Szeged és Térsége Turisztikai Nonprofit Kft. a Szabadkai Turisztikai Szervezettel közösen korábban egy uniós pályázatot nyújtott be (az Interreg-IPA Hungary-Serbia CBC programban) a két város szecessziós értékeinek minél szélesebb körben való bemutatására. Az elnyert támogatásból a többi között mobilapplikációt fejlesztenek, aminek kivitelezését a mostani döntés értelmében a szegedi Zengo Kft. végzi majd el.

A projektben ezen kívül más fejlesztések is lesznek: például információs táblákat helyeznek ki 15 szegedi szecessziós épületre, és egy közös weboldalt is készítenek.

Az artnouveau.org.hu részletesen bemutatja majd a két testvérváros építészeti örökségét. A szecessziós épületeket rövidesen 3D-s virtuális sétával is bejárhatjuk.

A gyerekekre is gondoltak a pályázatban, ugyanis 9-12 éveseknek szóló foglalkoztató füzet készül, amivel játékosan mutatják be a két város szecessziós emlékeit. A füzet várhatóan a szecessziós világnap rendezvényeire, június elejére készül el.

(Fotó: szecesszio.szegedvaros.hu)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: fejlesztés mobiltelefon pályázat Pénzügyi és Vagyongazdálkodási Bizottság Szabadka szecesszió
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés