Hirdetés
Túl a városon 2019. május 15. 10:36 Forrás: MTI

Kevesebb kalauzt vertek meg eddig idén, mint tavaly

Cegléd és Szeged között például három bántalmazás történt április végéig. Testkamerákat kapnak a jegyvizsgálók.
Hirdetés

Több mint negyedével csökkent a MÁV-Start jegyvizsgálói ellen elkövetett támadások száma: idén április végéig 24, tavaly, az év hasonló időszakában 33 esetben ért inzultus kalauzt. 

A vasúttársaság közleménye szerint az idei 24 esetből 11 fajult tettlegességig, ebből egy nyolc napon túli sérüléssel járt. Hétszer fordult elő tettleges becsületsértés, hatszor verbális agresszió, fenyegetés áldozatai voltak a jegyvizsgálók. Cegléd és Szolnok között öt, a szobi, az újszászi vonalon, valamint Cegléd és Szeged között három-három, a veresegyházi vonalon két bántalmazás fordult elő.

A vasúttársaság hangsúlyozta: mindent megtesznek a jegyellenőrök biztonságának garantálásáért. A MÁV-Start számos rendőrségi és polgárőrségi megállapodást kötött, biztonsági személyzetet, vasútőri kíséretet rendelt ki, és biztonságtechnikai beruházásokat valósított meg. Évente csaknem 80 ezer vonatot vagyonőrök, 14 ezret pedig rendőrök kísérnek – írják.

Hozzátették: a jegyvizsgálók védelmében a jegyellenőrző készülék segélykérő funkcióval bővült, aminek segítségével gyorsan tudják riasztani a vonaton utazó vagyonőrt, a többi jegyvizsgálót, a mozdonyvezetőt vagy az üzemirányítókat.

Az utasok és vagyontárgyaik védelme érdekében március végétől testkamerát viselnek a Mátészalkát érintő vasútvonalakon szolgálatot teljesítő jegyvizsgálók. A cég újabb testkamerákat is beszerez majd, azokat várhatóan ősztől kapják meg a kalauzok Budapest elővárosaiban és országszerte több vasútvonalon.

(Fotó: mavcsoport.hu)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: kalauz MÁV MÁV-Start verekedés vonat