Hirdetés
Szegeden 2019. május 15. 09:39

A Ritek tarthatja karban a szegedi térfigyelő kamerákat

A száz százalékban önkormányzati tulajdonú informatikai cég végezheti a munkát a jövőben, így döntött szerda reggeli ülésén a városi közgyűlés illetékes bizottsága.
Hirdetés
Hirdetés

Szeged közbiztonságának folyamatos erősítése érdekében évek óta együttműködik az önkormányzat és a rendőrség. Az elmúlt időszakban többször is nyújtott a város segítséget a rendőrségnek, ingatlanokat biztosított számára, illetve anyagilag is támogatta a működését. A költségvetésben 50 millió forintot különített el az önkormányzat újabb térfigyelő kamerák felszerelésére és működtetésére. Harkai István Szeged megbízott rendőrkapitánya legutóbbi éves beszámolójában is hangsúlyozta e rendszer fejlesztésének fontosságát, a Szeged Televízió Szemközt című műsorában pedig nemrég arról beszélt, hogy ezek a hálózatok nagyon komoly informatikai hátteret igényelnek, és fontos, hogy a központjukba beérkező kép valós idejű legyen, vagyis ne csússzon az adatátvitel. A beavatkozások sikeressége ugyanis nagyban függ attól, hogy időben észlelik-e a bűncselekményeket a központban.

A mostani karbantartási szerződés is azt szolgálja, hogy az önkormányzat informatikai cége az adatátviteli hálózatot minél gyorsabbá és korszerűbbé tegye, a meghibásodásokat pedig a lehető leggyorsabban elhárítsa. Fontos, hogy az önkormányzati cégekhez befutó kameraképek is láthatók legyenek a rendőrségi központban, ami szintén komoly műszaki fejlesztést igényel. A mostani megállapodás 60 térfigyelő kamerára vonatkozik, melyek közül 32 a nemrégiben felújított újszegedi ligetben üzemel. A rendszer természetesen bővíthető, a közbiztonsági helyzethez igazodva újabb kamerákat szerezhetnek be, és csatlakoztathatnak a hálózathoz.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!