Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Túl a városon
  • A Kúria szerint nem kampányfilmet adott hírműsorában az állami média. De mégis, kinek kell a Kúria ahhoz, hogy felismerje a színtiszta agymosást?
Túl a városon 2019. május 15. 08:48 Forrás: MTI

A Kúria szerint nem kampányfilmet adott hírműsorában az állami média. De mégis, kinek kell a Kúria ahhoz, hogy felismerje a színtiszta agymosást?

Nem sértett törvényt a „közmédia”, de ami nyilvánvaló, az ettől még nyilvánvaló marad.

Hirdetés

A Kúria két ügyben is kimondta kedden, hogy nem sértett törvényt a közmédia – közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap.

Úgy fogalmaztak:

„ismét bebizonyosodott, hogy hazugságot terjesztett a fake news média azzal, hogy a közmédia kampányfilmet adott le a hírműsorában”.

A Kúria ugyanis teljes egészében elutasította azokat a kifogásokat, amik a közmédia Hírek egy percben című műsorának tartalmával kapcsolatban érkeztek.

Felidézték: a Nemzeti Választási Bizottságnak (NVB) elküldött kifogások azt sérelmezték, hogy az M4 sportcsatornán május 4-én a Ferencváros-Újpest labdarúgó-mérkőzés szünetében Hírek egy percben tudósított arról, hogy a Fidesz új kampányvideóval jelentkezett.

A Kúria keddi döntésében megállapította, hogy a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. felülvizsgálati kérelme alapos volt, jogkövető magatartást tanúsított. A műsor ellen beterjesztett mind az öt kifogást teljes egészében elutasították.

A Kúria jogi indoklásában szerepel, hogy a hírműsor kifogásolt része nem minősült politikai reklámnak, mert összevetve más médiapiaci szereplők hasonló tematikájú műsorszámaival, megfelelt az érdemi tartalmi szerkesztési elveknek és a kiegyensúlyozottságnak.

A másik ügyben az MSZP a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában elhangzó elemzést kifogásolta, amiben a Nézőpont Intézet elemzője számolt be az ellenzéki pártok május 1-jei kampányáról. Kifogásukban azt sérelmezték, hogy nem a pártok képviselőit szólaltatta meg a közmédia. Az NVB és a Kúria is alaptalannak minősítette a kifogásokat, és elutasította azokat – olvasható a közleményben.

Mi ezek után csak három kérdést tennénk fel, mondjuk úgy, mindenkihez:

Van ebben az országban bárkinek is szüksége arra, hogy a Kúria mondja ki, hogy az állami média a kormány propagandagépezeteként működik?

Kinek újdonság az, hogy az M4 a sportközvetítések között fullba tolja a migránsokat, Sorost, a brüsszelezést, és az Orbán-kormány érdekeinek éppen megfelelő aktuális agymosást?

Bárki ezek után azt fogja gondolni, hogy ami mondjuk az M1-en megy, az a valóságról szóló hiteles és független tájékoztatás?

Naugye! Függöny.

kmn

(Fotó: illusztráció. Forrás: 444 / m4sport.hu)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: bíróság EP-választás Fidesz fideszmédia kampány Kúria média MSZP propaganda propagandamédia
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés