Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2019. május 15. 08:11 Forrás: MTI

EP-választás: a héten szállítja ki a szavazólapokat a nyomda

Május 26-án 8 millió 14 ezer választópolgár szavazhat majd a választáson, az ANY Biztonsági Nyomda ennyi szavazólapot gyártott le, a szavazólapok súlya 81 tonna.

Hirdetés

A szavazólapokat és a szavazási kellékeket előbb a megyeszékhelyekre és az országgyűlési egyéni választókerületi központokba szállítják, onnan viszik tovább a 10 277 szavazókörbe.

A szavazólapokat zárt tehergépkocsikban, fegyveres őrök kíséretében szállítják ki a szavazókörökbe, hasonló biztonsági intézkedések mellett, mint ahogyan a pénzszállításokat végzik.

A szavazólapok mellett a nyomda készítette a voksolás jegyzőkönyveit, és a szavazatok elhelyezésére szolgáló borítékokat is összecsomagolták a szavazóköri dobozokba. A 10 277 szavazatszámláló bizottság 154 ezer golyóstollat kap majd a nyomdától, a tagok ugyanis csak a nyomdától kapott hivatalos golyóstollat használhatják a munkájuk során. A fülkékben is elhelyeznek egyet-egyet a voksoláshoz, de a választók a sajátjukat is használhatják.

Kiküldenek a szavazókörökbe összesen 102 kilométernyi nemzetiszínű szalagot is az urnák lezárásához. A mintegy 109 ezer elsőválasztó az uniós zászló képét is tartalmazó nemzetiszínű szilikonkarkötőt kap ajándékba.

A szavazólapok és egyéb választási kellékek kiszállítása szerdán kezdődik és május 21-éig tart.

(Fotó: gondola.hu)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: EP-választás Európai Unió szavazás szavazólap választás
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés