Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2019. május 14. 17:18

Márki-Zay: Aggasztó Orbán orosz és kínai kapcsolatrendszere

Kétszer is tárgyalt az Egyesült Államok külügyminisztériumában és több kongresszusi taggal is találkozott Márki-Zay Péter Washingtonban. Orbán megbízhatóságáról is kérdezték.

Hirdetés

A hódmezővásárhelyi polgármester Kész Zoltánnal, a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnökségi tagjával három napja tartózkodik az Egyesült Államokban.

Márki-Zay Péter és Kész Zoltán főként az orosz kémbanként elhíresült Nemzetközi Beruházási Bank (IIB) és a növekvő orosz befolyás miatt fejezte ki aggodalmát az amerikai kormány külügyi képviselőinek

„Tartalmas megbeszéléseket folytattunk hétfőn Washingtonban. Délelőtt a Külügyminisztériumban mondhattuk el, hogy mennyire aggasztó Orbán orosz és kínai kapcsolatrendszere, milyen biztonságpolitikai kockázatot jelenthet a katonai és politikai szövetségnek, amiben az ország tagsággal rendelkezik”

– írta a Facebookon Márki-Zay.

A vásárhelyi polgármester a 168 órának azt nyilatkozta:

Tárgyalópartnereink arra voltak kíváncsiak, ha Orbán Viktor aláír velük egy megállapodást, bízhatnak-e abban, hogy azt be is tartja.

Márki-Zay Péter és Kész Zoltán arra kérte tárgyalópartnereit, hogy indítsanak beruházásokat az ellenzéki vezetésű magyar településeken, támogassák a magyar sajtó még szabad részét és indítsék újra a Szabad Európa Rádió magyar adását.

A két politikus találkozott Charles Gátival és Simonyi András volt washingtoni magyar nagykövettel is, valamint interjút készített velünk a Rolling Stone magazin.

(fotó: Márki-Zay Péter Facebook-oldala)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Egyesült Államok Márki-Zay Péter Amerika Oroszország
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés