Hirdetés
Túl a városon 2019. május 14. 16:36 Forrás: MTI

Szegeden alakítana új gárdát Toroczkai

Az egykor betiltott Magyar Gárdának nem jogutódja, de eszmei örököse lesz a Nemzeti Légió – jelentette be Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke.
Hirdetés
Hirdetés

A Toroczkai által új honvédelmi szervezetként" emlegetett, kicentírozott gárda hivatalosan június 1-jén alakulna meg Szegeden. Azért itt, mert 100 éve a Csongrádi megyeszékhelyen hirdette ki Horthy Miklós kormányzó a Nemzeti Hadsereg megalakításáról szóló rendeletét. A Nemzeti Hadsereg történelmi megítéléséhez tartozik, hogy a megalakulása után több alakulata is részt vett a fehérterrorban.

A szervezet vezetője Födelmesi László, a Francia Idegenlégió volt katonája lesz, stratégiai szövetségesük pedig a Betyársereg.

Toroczkai tervei között szerepel, hogy a Légió fellép majd az anarchia és a bűnözők ellen, de szervezet feladatának tekinti, hogy támogassák jogtalanul kilakoltatott embereket is. Ezért jelen lesznek a kilakoltatásoknál is.

Toroczkai László szerint aktualitást ad a légió létrehozásának, hogy éppen száz éve alakult meg a Nemzeti Hadsereg, amely Horthy Miklós vezetésével „megtisztította az országot a kommunistáktól”.

A Nemzeti Légió nem a korábban az MSZP és a Fidesz által aljas módon betiltott és a Jobbik által elárult Magyar Gárda jogutódja, de eszmeiségének és szellemiségének örököse – fogalmazott a Mi Hazánk elnöke.

 Az Fidesszel jó kapcsolatot ápoló Toroczkai azt is mondta, az egyesületi bejegyzés alatt álló szervezet alapvető missziója a honvédelmi alapismeretek oktatása, a katonai hagyományok ápolása, illetve katasztrófahelyzetekben, például árvíz idején az élet- és vagyonvédelem.

Toroczkai László közölte, a rendőrségi tiltás ellenére mindenképpen megtartják a Törökszentmiklósra meghirdetett demonstrációjukat, mert szerinte van olyan cigány párt, amelyik cigány tartományt akar leválasztani Magyarországról és olyan település, Törökszentmiklós, ahol cigány klán tartja rettegésben a helybelieket.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Mi Hazánk Mozgalom Toroczkai László szélsőjobb