Hirdetés
Művház 2019. május 14. 10:10

Jobbnál jobb mesék kelnek életre a jubileumi bábfesztiválon

Ha május, akkor szegedi bábfesztivál. Az idén már a tizedik. Május 20. és 24. között a Kövér Béla Bábszínház és vendégtársulatai összesen tizennégy bábelőadással várják a fesztivál látogatóit.
Hirdetés

A fesztivál ideje alatt miden előadás egységesen 500 forintért látogatható.

Az idén már a tizedik, jubileumi fesztiválját rendezi a Kövér Béla Bábszínház.

2010-ben a Szabadkai Nemzetközi Gyermekszínházi Fesztivál szervezőivel közösen indították útjára a mára már hagyományossá vált májusi bábfesztivált.

Az első fesztivál alapvetően a szabadkai fesztivál előadásaira támaszkodott, de a következő évektől egyre több hazai bábszínház előadását is sikerült meghívni Szegedre.

Az elmúlt évek alatt a fesztivál nézői hetvennél is több vendégelőadást láthattak Magyarországról és a világ legkülönbözőbb tájairól.

Idén Kecskemétről, Pécsről, Békéscsabáról és Budapestről hoznak el a fellépők jobbnál jobb előadásokat, de a fesztivál programjának keretében fellépnek Szegeden a temesvári és szabadkai partnerszínházak is.

Természetesen a vendéglátó Kövér Béla Bábszínház társulatának több előadását is megtekinthetik majd a programok sorában az érdeklődők.

A tízéves jubileumi fesztivál szervezői nemcsak a legkisebbeket, hanem fiatalokat, időseket, szülőket és pedagógusokat is várnak az előadásokra, mindenkit, aki érzik és megérti a gyermekszínházi előadások, a kulturált szórakozás ilyen formájának fontosságát.

Nem titkolt céljuk az sem, hogy a Kövér Béla Bábszínház új évadára minél több új nézőt becsábítsanak.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: fesztivál Kövér Béla Bábszínház mese