Ziccer 2019. május 14. 10:03 Forrás: szegedive.hu

Jól kezdték a szezon a szegedi kajak-kenusok

Túl vannak a szezon egyetlen tét nélküli versenyén az NKM Szeged VE kajakosai és kenusai, a hétvégi szolnoki rangsoroló ugyanis még nem döntött semmiről. Legjobbjaink közül a négyszeres világbajnok Kárász Anna nem is indult a versenyen, de a többiek is edzésből álltak rajthoz a viadalon.

Hirdetés

A télen Szegedre szerződő Kiss Tamás egy ezres egyes győzelemmel mutatkozott be az NKM színeiben, Nádas Bence Tótka Sándorral párosban megnyerte a K2 500 méter döntőjét, a kétszeres vb-aranyérmes sprinter Birkás Balázs pedig második lett a 200 egyes fináléjában.

Kiss Tamás első aranyérmét szerezte szegedi színekben

Parakenusaink is remekeltek a rangsorolón, Varga Katalin és Suba Róbert kajakban és kenuban is nyert. Az NKM Szeged VE szakmai vezetője, Sík Márton szerint ezek az eredmények jó alapot adhatnak a folytatáshoz.

„Az idény első versenye előtt mindig vannak az emberben kérdőjelek - kezdte az értékelést Sík Márton. A több hónapos munka után a rangsoroló mutatja meg először, hogyan sikerült a téli és a tavaszi felkészülés. Ebből a szempontból pozitív az összkép, hiszen a legjobbjaink továbbra is ott vannak az élmezőnyben. Az eredményekből azonban hosszútávú következtetéseket nem szabad levonni, ugyanis ez akkor is csak egy felkészülési verseny. Az aktuális állapotot mutatja, de azt nem tudhatjuk, hogy kik azok, akik edzésből vágtak neki a rangsorolónak és kik azok, akik egy kicsit rápihentek a szezonrajtra. A legfontosabb, hogy a májusi első és a júniusi második válogató jól sikerüljön, mert akik ott nyernek, azok visznek mindent. Az elmúlt hétvége egyetlen negatívuma, hogy Bodonyi András nem sokkal a verseny előtt jelezte, el szeretne igazolni, így ebben a szezonban már nem az NKM Szegedet erősíti.”

Az NKM Szeged VE 6 arany-, 4 ezüst- és 3 bronzérmet szerzett a rangsorolón. Az első válogató május 23. és 25. között lesz Szolnokon.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: kajak-kenu NKM Szeged VE