Hirdetés
Túl a városon 2019. május 13. 22:43

A Momentum egyik tagja valódi híreket olvasott fel az állami tévében

Előtte azt mondta, hogy a párt a szívén viseli a hiteles és közérdekű tájékoztatást, de úgy látják, hogy az M1 nézőihez nem juthat el minden fontos hír.
Hirdetés

Hajnal Miklós, a párt elnökségi tagja az M1 hétfő reggeli műsorsávjában európai parlamenti választási programjuk ismertetése helyett híreket kezdett mondani.

A puszta tény közlésén kívül az MTI ehhez annyit bírt hozzátenni, hogy:

„A Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. döntése értelmében az európai parlamenti választáson listát állító kilenc párt ötperces bemutatkozási lehetőséget kap az M1 aktuális csatorna reggeli műsorsávjában. A közmédia a sorrendről sorsolással döntött, a pártok képviselői május 6-ától 16-áig érkeznek a stúdióba. A választási program ismertetésére vonatkozó öt percet a törvényben garantált időkereten felül biztosítja a pártok számára a közmédia.”

A lényegről, persze, megfeledkeztek: arról egy szót sem ír az állami hírügynökség, hogy miről beszélt Hajnal Miklós az öt perc alatt. Pedig volt szó

az orvoshiányról, Orbán Viktor vejének, Tiborcz Istvánnak a mesés gazdagodásáról, az elvándorlásról, felesleges stadionépítésekről, fakivágásokról, értelmetlen beruházásokra elpocsékolt uniós pénzekről, az MTVA-tól kirúgott Szujó Zoltánról, és arról is, hogy Orbán Viktor 13 éve nem áll ki senkivel nyilvános vitára.

Mindez egészen pontosan így festett a tévében, és az elhangzottakat egyébként az Kossuth Rádió is élőben közvetítette:

Nem ez az első alkalom, hogy kampányidőszakban az ellenzéki pártok kreatívan használják fel a nekik biztosított időt az állami tévében, tavaly tavasszal több, a mostanihoz hasonló eset is történt. A Jobbik szóvivője, Mirkóczki Ádám például hosszasan fejthette ki véleményét a csak nevében közszolgálati televízióról élő adásban, Juhász Péter, az azóta megszűnt Együtt elnöke pedig a többi között a kormányoldal aktuális botrányairól való tájékoztatást kérte számon a csatornán, de a legerősebb talán az volt, amikor a Kétfarkú Kutya Párt képviselője perceking csak kotkodácsolt az élő adásban. 

És egyébként a Momentumnak sem ez volt az első hasonló húzása: ők legutóbb, amikor ilyen lehetőséget kaptak, több tucat kérdést tettek fel az elmúlt nyolc év történéseivel kapcsolatosan, azokat egyenesen a miniszterelnöknek címezve.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: EP-választás fideszmédia híradó kampány M1 média Momentum Orbán-kormány