Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2019. május 13. 21:07 Forrás: MTI

Jobbik: Magyarországon szisztematikus lakosságcsere folyik

Mirkóczki Ádám jobbikos országgyűlési képviselő szerint ez a fizetések alacsonyan tartása érdekében történik.

Hirdetés

Hétfői budapesti sajtótájékoztatóján az ellenzéki politikus arról beszélt, hogy a Fidesz virtuálisvalóság-építése közepette is ki kell mondani a tényeket, például azt, hogy

miközben a kormánypártok fő kampánytémája az, „állítsuk meg Brüsszelt, állítsuk meg Sorost, állítsuk meg a bevándorlást”, a hivatalos adatok szerint is legalább 86 ezer betelepített migránsmunkás van az országban.

Szerinte a Jobbik azonos munkáért egyenlő bért előirányzó béruniós kezdeményezése az egyetlen megoldás arra, hogy ne vándoroljanak ki Magyarországról a képzett fiatalok, hiszen ezeknek az embereknek az idehaza tartásához megfelelő fizetésre volna szükség.

Mirkóczki szerint

a munkaerő-hiány a piac logikája szerint béremelkedéshez vezetne, ezt ellensúlyozza a kormányzat külföldi munkaerővel, aminek következményeként országszerte nyílnak a munkásszállók ezen emberek elhelyezéséhez.

Kérdésre válaszolva az ellenzéki politikus bölcs döntésnek nevezte, hogy a Jobbik által is támogatott Puzsér Róbert főpolgármester-jelölt két hétre, az európai parlamenti kampány idejére felfüggeszti kampányát, „az EP-választás után jöhet az önkormányzati, ami egy teljesen más történet” – mondta.

Arra a felvetésre, hogy a párttól elfordult korábbi támogatóik szerepelnek a Jobbik EP-ajánlói között, Mirkóczki Ádám azt közölte: nyugodt lelkiismerettel állnak minden vizsgálat elé, felvetve, hogy egy nagyon tudatos, előre eltervezett akció zajlik ellenük.

„Én elképzelhetetlennek tartom, hogy bármilyen adattal visszaéltünk volna” – jelentette ki.

(Fotó: MTI)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: EP-választás Jobbik kampány Orbán Viktor Orbán-kormány
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés