Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2019. május 12. 15:48

Most már biztos: Kiss-Rigó László elvesztette püspöki jellegét

A stadion- és az étteremépítés még belefér, de a szombati eszmefuttatás minimum necces.

Hirdetés

Ha valakinek messze van a főnöke, ráadásul az illetőnek annyi a beosztottja, hogy követni is nehéz az összes munkásságát, akkor nyugodt lehet az ember, gyakorlatilag csinálhat bármit, úgysem fogják észrevenni – egy ideig.

Ezt használja ki Kiss-Rigó László is.

Háború Európáért – Konferencia a migrációról címmel tartottak konferenciát a Gál Ferenc Főiskolán a Szegedma és a szabadkai Pannon RTV közös szervezésében. A válogatott „szakértők” előtt Kiss-Rigó László Szeged-Csanádi Egyházmegye püspöke beszélt, aki megnyitójában elvileg keresztény perspektívából értékelte a modernkori népvándorlás tapasztalatait.

Ha megnézik a videót, láthatják, hogy tapasztalatai erről sincsenek a megyéspüspöknek, és az is viszonylag hamar kiderül, az volt neki a fontos, hogy elmondja azt a verset, amelyet a barátja és a barátja jelen lévő barátai hallani szeretnek:

  • „Aki ilyen kontraszelektált, alacsony IQ-val rendelkező politikusokban látja a jövőt, az válasszon ilyeneket. (...) De azok, akik másképpen gondolkoznak, azt is tudják, hogy mi a helyzet...”
  • „A két oldal ágensei, mozgatói, katalizátorai, bujtogatói kik? Az egyik oldalon nyilván ott van a mainstream média nagy része, a civil, azaz az álcivil szervezetek, akiket magukat nemzetek fölöttinek tartó pénzügyi potentátok próbálnak finanszírozni. És a másik oldalt ott van néhány kevés, de most már egyre több értelmes, normális politikus. Igaz csatlakoztak olyanok is, akik valóban populistának mondhatók, de őket senki nem vette komolyan.”
  • „Abban a folyamatban, hogy értéksemlegessé tegyük, hogy nihilizmus legyen, legyen egy massza, hogy férfi–nő közötti különbség se legyen. Kimondva, kimondatlanul a hagyományos, keresztény értékek tűnjenek el, ehhez a legjobbkor jött kapóra a migráció.”
  • „Komoly distinkciót kell tennem: egy dolog a keresztény kultúra, a keresztény gyökerek, a keresztény identitás és más dolog a személyes keresztény hit. (...) Ha valaki elveszti az identitását, megtagadja, megsemmisíti magát.”
  • „Az a helyzet mindenképpen, hogy rajtunk is múlik, és ezért fontos, hogy értelmesen gondolkodjunk. Ezért fontos, hogy ez a konferencia megszerveződött.”

Lehet, vissza kellene térne az egyszerű, érthető beszédhez, és a hívőkkel valóban úgy foglalkozni, ahogy egy (katolikus) paphoz illő: politikamentesen, szeretettel.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Gál Ferenc Főiskola Kiss-Rigó László konferencia migráció migráns Szeged-Csanádi Egyházmegye
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés