Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2019. május 11. 13:26

Az újszülötteké a nap Petőfitelepen

Képriport
Ünnepi műsorral, virággal, képkerettel és fotózással köszöntötték az újszülött gyerekeket a Petőfi-telepi Művelődési Házban.

Hirdetés

Izgága, vidám és nagyon érdeklődő picikkel, valamint boldog szüleikkel telt meg a Petőfi-telepi Művelődési Ház díszterme szombat délelőtt. A városrészben évek óta hagyomány a petőfitelepi, újpetőfitelepi, baktói és fodorkerti újszülöttek köszöntése.

Idén 70 csöppséget és szüleiket hívtak meg az ünnepi műsorra, ami mellé ajándék is járt: virág, képkeret és profi fotózás.

A néhány hónapos Enikőt anyukája, Mészáros-Krátki Nikolett hozta el a köszöntőre. A kis Enikő még nem sokat értett meg az ünnepségből, leginkább a cumijával volt elfoglalva, de az ajándék profi fotózásnak köszönhetően szüleinek és neki is szép emléke lesz róla. „Tavaly december 8-án született, ő a második gyerek a családban, még egyet szeretnénk vállalni – mondta az édesanyja.

„Jólesik, hogy gondolnak ránk, és hogy megünnepelhetjük a gyerekeket” – ezt már Ördögh Ferenc, a tízhónapos Dominik édesapja mondta az ünnepi műsorra várva. Dominik korábban érkezett a világra, mint azt tervezték, de jól van, vidáman ücsörgött édesanyja, Pálinkás Edina karjaiban.

Czirokné Botár Éva református lelkipásztor három gyermeket nevelt fel, tapasztalatait osztotta meg a szülőknek. Elmondta: bánja, hogy nem tudott elég időt szakítani a gyermekeire, és nem volt velük elég türelmes. „Lelki értékeket kell adni a gyermekeknek és meg kell próbálni a lehető legtöbb időt szánni rájuk” – tanácsolta a szülőknek a lelkész.

„Nemcsak a család, a közösség életében is legfontosabb a gyerekek születése”

– kezdte köszöntőjét Szénási Róbert, Petőfitelep, Újpetőfitelep, Baktó és Fodorkert önkormányzati képviselője, aki maga is három gyermek édesapja. Egészség és boldogság mellett azt kívánta szülőknek, hogy minden egyes pillanatot élvezzenek ki, amikor kisgyermekükkel lehetnek. „A gyermekek jelentik a megújulást és a fejlődést” – tette hozzá. Szénási Róbert azt is elmondta: a körzet lélekszáma növekszik, jó óvodák és iskola található itt, az itt élők bátran beírathatják gyermekeiket ezekbe az intézményekbe.

A Fő téri óvoda óvodásai verset mondtak, a Gyöngyvirág Óvoda növendékei mondókákkal és versekkel készültek, a Triola Zeneiskola kisdiákjai pedig furulya-játékkal kedveskedtek a legkisebbeknek és szüleiknek.

Az ünnepségen a körzet védőnőit is köszöntötték.

(Fotók: Iványi Aurél)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: köszöntés Petőfi-telepi Művelődési Ház Szénási Róbert újszülött
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés