Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Színes
  • Egy világ dőlt össze bennünk! Nem szabad egymásra rakni a +4 és +2 kártyákat
Színes 2019. május 11. 12:32

Egy világ dőlt össze bennünk! Nem szabad egymásra rakni a +4 és +2 kártyákat

A legtöbb családban már legalább egyszer felborította a békét az UNO nevű kártyajáték. Akár nyaralás idején, vagy csak egy laza délután ült le a társaság, számos konfliktus forrása volt. Most a játék eddigi alapját változtatja meg kitalálójának Twitter bejegyzése.
Hirdetés

Aki már játszott UNO-t, az tudja, amikor egy +4-es kártya előkerült, ott nem számított sem Isten, sem ember, csak az a cél lebegett mindenki szeme előtt: a lehetőség szerint addig-addig pakolni egymásra a pluszos kártyákat, míg valaki a végén egy jó megszívja!

Azonban lehet, hogy mindenki egész idő alatt rossz szabályok szerint játszott. Az UNO a hivatalos Twitter fiókján emlékeztette a játékosokat a játék egyik elfeledett alapszabályára, ami szó szerint sokkolta a rajongókat.

„Amennyiben valaki +4-es vagy +2-es kártyát rak le nekünk, akkor – hiába van nálunk pluszos kártya – nem rakhatunk rájuk semmit, egyszerűen fel kell húznunk az adott mennyiségű kártyát, majd az utánunk következő játékos következik.”

Ezzel sokak szerint a játék egyik legfontosabb eleme tűnik el és elrontja a játék örömét. Már csak az a kérdés, hogy betartják-e a szabályokat a játékosok, vagy marad a pluszra plusz!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: játék kártya játékszabály uno