Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2019. május 10. 22:22 Forrás: MTI

A Jobbik szerint gondot okoznak a „migránsmunkások”, ezért plakátokon mutatják be a problémát

Országos plakát-vándorkiállítást indítottak pénteken.

Hirdetés

Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke a plakátokat bemutató budapesti sajtótájékoztatón arról beszélt: az általuk közölt adatokból

„egyértelműen kiderül, hogy a Fidesz-KDNP nemcsak átveri Magyarországot, de hozzájárul egy tervezett lakosságcsere létrehozásához”.

Szerinte

csak látszólag küzd a kormányzat a migráció ellen, hiszen tudatosan engedi a százezernél is több „migránsmunkás” betelepedését, akik aztán olyan ágazatokban dolgoznak, ahol volna magyar munkavállaló is, csak drágábban.

A Jobbik megoldása egyszerű:

sem gazdag, sem szegény migránsokat nem szeretnénk Magyarországon látni, sem udvariasan kopogtatókat, sem kötvény megvásárlása által érkezőket vagy családtagjaikat

– fogalmazott az ellenzéki politikus.

Alelnöktársa, Stummer János szerint Orbán Viktor és a Fidesz – ahelyett, hogy megvédték volna Magyarországot a migrációs hullám nyomásától – 

a hátsó ajtón migránsmunkások tízezreit engedték be, akik aztán azoknak a helyén dolgoznak, akik az utóbbi években kényszerűségből elhagyták az országot.

Kiemelte: néhány héttel ezelőtt a Fideszen bukott meg a Jobbik magyar kvóta javaslata, ami szerint a tíz főnél többet foglalkoztató cégeket arra kötelezné, hogy munkavállalóik legalább kilenctizede európai uniós állampolgár legyen.

Kérdésre válaszolva Z. Kárpát Dániel azt közölte:

minden épeszű magyar ember úgy gondolja, hogy az uniós forrásoknak, az oktatásban, az egészségügyben és a magyar vállalkozások szférájában a helyük, nem pedig a miniszterelnök rokonságából kell milliárdost csinálni általuk.

Az általam nem tisztelt balliberális gazdaságpolitika és az általam szintén nem tisztelt orbáni gazdaságpolitika ugyanúgy részese volt ennek a lopásnak – jelentette ki az ellenzéki politikus, hangsúlyozva,

pártja "uniós mérleget" szeretne, hogy kimutassák, mely területen gyarapodott, hol vesztett Magyarország a csatlakozással.

Az uniós forrásokat egész Európán belül Magyarországon lopták szét a legaljasabb módon – fogalmazott Z. Kárpát Dániel.

Arra az újságírói felvetésre, hogy korábban disznónak, gazembereknek nevezett kormánypolitikusokat, Stummer János azt közölte: nem készül bocsánatot kérni, hiszen az utóbbi kilenc évben is voltak olyan politikusok, akik nem a magyar nemzetért, hanem a saját pénztárcájukra dolgoznak.

(Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Jobbik migráció migráns munka munkavállaló
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés