Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2019. május 10. 21:41 Forrás: MTI

A DK szigorítaná a menzaszabályozást

Az európai szabályozás szigorítását szeretnék, hogy ne lehessen fogyasztásra alkalmatlan ételeket felszolgálni a gyerekeknek.

Hirdetés

A DK szóvivője pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján emlékeztetett: a kerepesi Széchenyi István Általános Iskola a Facebookon számolt be arról, hogy kedden problémák merültek fel az iskolai ebéddel kapcsolatosan.

Az eset kapcsán több szülő arról írt, hogy kukacok voltak a levesben.

Rónai Sándor elmondta:

javaslatuk az Európai Unió teljes területén eltiltaná az étkeztetéstől azokat a vállalkozókat, akik semmibe veszik az élelmiszer-egészségügyi szabályokat.

A politikus hangsúlyozta, hogy a kerepesi menzára a fideszes Bánki Erikhez köthető, Hungast Vital kft. szállítja az ebédet. Hozzátette, a cég már korábban is szolgált fel emberi fogyasztásra alkalmatlan ételt gyerekeknek, ugyanis néhány évvel ezelőtt Dunakeszin találtak kukacot annak az iskolai menzának a mákostésztájában, amit szintén a Hungast Vital kft. látott el. 

Rónai Sándort szembesítették azzal, hogy a dunakeszi esetet kivizsgáló hatóságok megállapítása szerint nem a konyha hibázott az ügyben. A szóvivő azt felelte, hogy a hatóságok nevetséges magyarázatot adtak, mert tűrhetetlen, hogy a gyermekeknek ilyen ételt szolgáljanak fel.

Kérdezték arról, hogy a Momentum az uniós fejlesztési pénzeket többek között a tanárok és az orvosok bérrendezésére fordítaná. Rónai Sándor azt mondta, nem lehet célzottan béremelésre költeni a fejlesztési forrásokat. Egy erősebb Európai Unió, az európai egyesült államok azonban megoldhatja, hogy egészségügyre, oktatásra vagy béremelésre fordítsák ezeket a pénzeket – tette hozzá.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Demokratikus Koalíció DK étkezés gyerekek
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés