Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2019. május 10. 20:56 Forrás: MTI

MSZP: Közösségi bérlakásépítésre van szükség

Az Európai Unió, az állam és az önkormányzatok által finanszírozott közösségi bérlakásépítést szorgalmaz az MSZP alelnöke, európai parlamenti képviselője.

Hirdetés

Szanyi Tibor pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón azt mondta,

az EU segítségével létre kell hozni egy európai pénzalapot – amihez egyharmad-egyharmad arányban járulna hozzá az EU, az állam és az önkormányzatok – elsősorban a fiatalok lakáshoz jutását segítendő.

Elmondta, hogy 2017-ben a magyar kormányfő is aláírta Göteborgban a szociális jogok európai pilléréről szóló dokumentumot, ami alapvető emberi jogként tekint a lakhatásra, a magyar alaptörvényben azonban csak törekvésként szerepel a lakhatás biztosítása.

Kitért arra, hogy az ellenzéki pártok az Országgyűlés rendkívüli ülésének összehívását kezdeményezték, mert április 30-án lejárt a kilakoltatási moratórium. Hozzátette: Magyarországon még mindig megoldatlan a devizahitelesek problémája, ami közel 2 millió embert érint.

Szanyi Tibor azt mondta, a devizahiteleket nem a szocialisták, hanem Orbán Viktor szabadította Magyarországra, amikor 2001 júniusában engedélyezte a jelzálogalapú devizahitelek felvételét. A szocialista politikus közölte,

a parlamenttel most kimondatnák, hogy kisgyerekes családokat nem lehet utcára tenni.

(Fotó: MTI/Kallos Bea)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: bérlakás EP-választás kampány lakás MSZP Szanyi Tibor választás
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés