Hirdetés
Szegeden 2019. május 10. 15:26

MSZP–Párbeszéd: Magyarország helye az európai közösségben van

Képriport
Eddig több mint száz településen járt az MSZP–Párbeszéd kampánybusza, amely pénteken délután a Dugonics téren állt meg. A pártszövetség helyi tagjai itt ünnepelték, hogy Magyarország tizenöt éve lépett be az Európai Unióba.
Hirdetés

Csige Tamás EP-képviselőjelölt a Dugonics téri sajtótájékoztatóján elmondta, az MSZP–Párbeszéd pártszövetség olyan Európa felépítését támogatja, amely az embert állítja középpontba, ezzel biztonságot, széleskörű jogokat és szolgáltatásokat biztosít minden polgárának. Annak ellenére, hogy az uniós támogatások egy része a kormányhoz közel álló oligarchák zsebeibe kerültek, a magyarok fontosnak érzik a közös értékeket, amit az is jelez az uniós átlagnál jóval magasabb nálunk az EU-tagságot támogatók aránya.

Kattintson fönti képünkre, nézze meg Iványi Aurél galériáját!

Szabó Sándor, Szeged MSZP-s országgyűlési képviselője ehhez hozzátette, hogy a város különösen sokat köszönhet az utóbbi két költségvetési ciklusban biztosított felzárkóztatást segítő forrásoknak. Emlékeztetett ugyanakkor arra is, hogy a kormánypárti képviselők és a Fideszhez kötődő sajtóorgánumok folyamatosan azzal vádolják őt és több ellenzéki politikust, hogy le akarják bontani a déli határszakaszon 2015-ben felhúzott kerítést. Szabó határozottan cáfolta, hogy ilyet bárki is tervezne ellenzéki oldalon, ugyanakkor örömmel konstatálták, hogy Orbán Viktor – elfogadva a szocialisták javaslatát – most már ott szeretné kezelni a problémákat, ahol kialakultak, vagyis nem a kerítés fog megvédeni bennünket, hanem a globális konfliktusok lezárása.

Török Zsolt, az MSZP országos választmányának tagja is a kampánybusszal érkezett, és csatlakozott a párt helyi aktivistáinak rendezvényéhez, amely Magyarország tizenöt éves uniós tagságát ünnepelte. Röviden értékelte a csatlakozás óta eltelt időszakot, amelynek legfőbb tanulsága, hogy a kormány Brüsszel ellen vívott szabadságharca ellenére a magyarok egyre jobban ragaszkodnak az EU-hoz.

– Olyan Európát építünk, amelyben az együttműködés és nem a széthúzás jellemzi a tagországokat – mondta a politikus. Véleménye szerint jó esély van arra, hogy a május végi uniós voksoláson a baloldali pártcsalád (PES) megerősödjön, így az uniós alapelveket tiszteletben tartó többi pártszövetséggel együtt jelentős többségbe kerüljenek az új összetételű Európai Parlamentben.

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió híradójának riportját is!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Csige Tamás Dugonics tér MSZP Párbeszéd Szabó Sándor Török Zsolt