Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Novák Katalin elszólta magát: a Fidesz–KDNP mégsem támogatja Botka jóléti csomagját?
Szegeden 2019. május 10. 13:51

Novák Katalin elszólta magát: a Fidesz–KDNP mégsem támogatja Botka jóléti csomagját?

Sokadik fordulat után most úgy tűnik, a Fidesz mégsem szavazza majd meg a Botka László által bejelentett szociális támogatásokat. A Fidesz-kormány családügyi államtitkára hiteltelen „kampányfogásnak” nevezte, hogy a szegedi önkormányzat 10 ezer forinttal segíti 2019-től az általános iskolás gyermekeket és a nyugdíjasokat.

Hirdetés

Botka László polgármester május 1-jén az újszegedi ligetben hirdette ki, hogy Szeged az idei évtől két új intézkedéssel támogatja az időseket és a gyerekeket. Novák Katalin, a Szegedről elszármazott fideszes államtitkár a Délmagyarországban támadta emiatt a polgármestert. Kampányfogásnak tartja azt, és hiteltelennek nevezte a baloldali városvezetést.

Egy biztos: a Fidesz háza táján hatalmas káoszt okozott a bejelentés. Össze-vissza nyilatkoznak a kormánypárti képviselők az új jóléti csomag hallatán. És fogalmuk sincs arról, hogy megszavazzák-e a javaslatot, vagy sem. De lássuk inkább sorjában, mi is történt május 1-je óta!

A bejelentés

Május 1., Botka László: „A szolidaritás jegyében minden szegedi általános iskolás diák és nyugdíjas 10 ezer forintot kap 2019-től. Az intézkedéseket a város dinamikusan fejlődő gazdasága tette lehetővé.”

A reakciók

  • Május 1., szegedi Fidesz: „Százezrekkel rövidíti meg a szegedieket Botka László. Berúgta a kampánymotort Szeged bukásra készülő polgármestere, aki kétségbeesett ígérgetésbe kezdett.”
  • Május 2., Tápai Péter, a szegedi Fidesz alelnöke: „A Fidesz határozottan elutasítja és ellenzi, hogy Botka László a lakossággal fizettesse meg saját lustaságát, gyávaságát és azt, hogy lélegeztetőgépre kapcsolta Szegedet.”
  • Május 2., Bartha László korábbi fideszes polgármester: „Júdáspénzre nincs szükségünk.”
  • Május 8., Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője: „Álhír, hogy bajunk lenne a szegedi pénzosztással, pont ellenkezőleg, hiszen a Fidesz–KDNP támogatja Botka László javaslatát.”
  • Május 8., Haág Zalán, a szegedi KDNP vezetője: „Megszavazzuk ezt is.”
  • Május 10., Novák Katalin, fideszes államtitkár „kampányfogásnak nevezte Botka László polgármester napokban tett bejelentését, miszerint az idei évtől kezdve minden évben 10-10 ezer forintot kapnak a nyugdíjasok és az általános iskolás gyermekek szülei Szegeden. Az államtitkár szerint hiteltelen, amikor a balliberálisok családtámogatásról beszélnek.”

Szegedi legyen a talpán, aki ki tud igazodni azon a szélkakas politikán, amit a Fidesz–KDNP képviselői műveltek az elmúlt napokban. Egy biztos, a városban mindenki örül az új támogatásoknak:

89 százalék támogatja Botka László programját, 6 százaléka szerint lenne másfajta támogatásra szükség, 5 százalék nem tudott állást foglalni

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Fidesz Novák Katalin
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés