Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2019. május 10. 10:30

Már nem nyomoznak a Fidesz-székházat ért támadások miatt

Nem találta meg az elkövetőt, ezért felfüggesztette a Fidesz-székház ajtaját betörő ismeretlen tettes vagy tettesek ellen indított nyomozást a rendőrség. A festékezés pedig nem bűncselekmény a hatóság szerint.

Hirdetés

Tavaly december 13-án valaki vagy valakik betörték a szegedi Fidesz Victor Hugo utcai irodájának ajtaját, pontosabban annak üvegét. 

A Fidesz közleményében „gyáva és sunyi baloldali provokációnak” minősítette a történteket. Azt is írták, hogy „Ide vezet a tartalmatlan, agresszív ellenzéki gyűlöletpolitika. Amit szerdán láthattunk az Országgyűlésben, és utána Budapest városában, az éjjel megtörtént Szegeden is.”

December 14-én aztán fehér festék formájában jött a feketeleves: a frissen üvegezett ajtót, sőt, a teljes bejárati részt leöntötte valaki fehér diszperzittel.

A rongálásra, a festékezésre és a politikai ellenfeleket vádoló közleményre Szabó Sándor, MSZP-s országgyűlési képviselő ugyancsak közleményben elutasította az erőszakot: 

„Határozott, ugyanakkor békés, a törvényeket betartó akciókra, megmozdulásokra van szükség, amelyek meggyőződésem szerint így is képesek lesznek meghátrálásra késztetni a kormányt, a Fideszt”

– írta.

Aztán hónapokra elült az ügy, május elejéig ugyanannyit lehetett tudni, mint egy héttel az eseményeket követően. 

A héten megkérdeztük a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztályát arról, hogy hol tart a nyomozás. Kérdéseinkre válaszolva közölték:

mivel a Szegedi Rendőrkapitányság nyomozói nem találták meg az elkövetőt, felfüggesztették a Fidesz-székház ajtaját betörő ismeretlen tettes vagy tettesek ellen indított nyomozást.

A rendőrség arról is tájékoztatott, hogy megtalálták viszont azt, aki festékkel öntötte le a frissen üvegezett irodaajtót, azonban, mint írják:

„a festék állagsérelem nélkül eltávolítható volt, azaz állagsérelem nem következett be, a cselekmény nem minősült bűncselekménynek”.

A festékezés tehát legfeljebb szabálysértésnek minősül. A rendőrség arról nem közölt részleteket, hogy az elkövetőnek mennyibe került az iroda megtisztítása.

Azt is megkérdeztük, hogy nyilvánosságra hozzák-e a Fidesz-iroda belső kamerájának felvételét, annak érdekében, hogy a lakosság segítsen megtalálni a feltétezett elkövetőt, de erre nem válaszoltak. Ezt mi nemnek vesszük. De vehetnénk úgy is, hogy az a felvétel, amiről Tápai Péter szegedi Fidesz-alelnök beszélt, nem is létezik, vagy az elkövető felkutatásra használhatatlan. 

Ha van kamerakép, lehet, hogy így sikerült, mint ez a korábbi rendőrségi felhívásban közzétett kép:

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság festék Fidesz rongálás Victor Hugo utca
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés