Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2019. május 10. 09:06

Jávor Benedek: Menjen el mindenki szavazni május 26-án!

A szokásosnál is nagyobb tétje van az Európai Parlamenti választásnak, az dől el rajta, Európa milyen irányban haladhat tovább.

Hirdetés

Jávor Benedek szerint Orbán Viktor és Fidesz végleg megérkezett abba a táborba, amelynek célja az Európai Unió szétverése. A Párbeszéd Európai Parlamenti képviselője szegedi sajtótájékoztatóján arról is beszélt, világossá vált az is az elmúlt napokban, hogy a kormány gyengíteni akarja a már meglévő kapcsolatokat, pedig

„Magyarország csak egy erős, egységes, hatékony Unióban tud sikeres lenni.”

Az MSZP–P közös listán induló Jávor Benedek arról is beszélt, hogy Orbán Viktor olyanokkal szövetkezett, akiket a meghatározó európai politikusok nem vesznek komolyan, nem tartanak partnernek.

– A Fidesz végleg elvesztette a képességét arra, hogy a magyar érdekeket hatékonyan képviselje, érvényesítse. A kormány Magyarország legfőbb kockázata az európai együttműködésben – tette hozzá Jávor Benedek. A politikus arra kér minden ellenzéki szavazót, menjen el szavazni, legyenek ott az urnáknál. – Aktívak a szavazók, de a közvélemény-kutatási aktivitás csak akkor ér valamit, ha május 26-án valóban ott lesznek a szavazófülkékben. Ebben az utolsó két hétben nekünk ez egy egyik legfontosabb üzenet: menjen el mindenki, és nyilvánítsa ki véleményét Orbán Viktor politikájáról!

A sajtótájékoztató Szabó Sándor, Szeged MSZP-s országgyűlési képviselője arról beszélt, mennyi mindent köszönhet a város az Európai Uniónak, hiszen Szeged egyike a legnagyobb haszonélvezője azoknak a támogatásoknak, amelyek Brüsszelben dőltek el. Kovács Tamás, a Párbeszéd szegedi elnöke azt tette hozzá, a Fidesz kirekesztődött az Unióból, az Európai Néppártból. – Aki felelősen gondolkodik, azt szeretné, hogy Magyarország egy stabil tagállama legyen az EU-nak, annak az MSZP–Párbeszéd közös listájára kell szavaznia, még akkor is, ha konzervatív beállítottságú – jegyezte meg Kovács Tamás.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: EP-választás Jávor Benedek Kovács Tamás Balázs MSZP Párbeszéd Szabó Sándor
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés