Hirdetés
Hirdetés
Szeged300 2019. május 9. 11:44

Konferencia Szeged elmúlt 300 évéről

Képriport
Egész napos konferenciát szervezett az szegedi önkormányzat és a Móra Ferenc Múzeum a város elmúlt 300 évéről. A számos előadó többek között a szegedi várról, a nagy árvízről, Móra Ferencről, a város képzőművészetéről valamint legendás költők és írók szegedi hatásairól tart előadást.

Hirdetés

Frissítés: Újabb videót talál a szöveg végén! Nézze meg a Szeged Televízió riportját arról, hogy mi történt az egész napos konferencián!

A Szeged.hu-n a közeljövőben időről időre részletesen beszámolunk majd a konferencia előadásairól.

Korábban írtuk:

A résztvevőket Botka László polgármester köszöntötte, aki beszéde elején felelevenítette azt a több mint három évtizeddel ezelőtti önkormányzati ülést, amelyen a képviselők egyhangú szavazással döntöttek arról, május 21. lesz Szeged Napja, a város ünnepe.

„A szegediek május 21-ét, Szeged Napját a szabadság, az önállóság, az önkormányzatiság és a város régióközponti szerepéhez kötik. És valljuk be őszintén, szeretik az ehhez kötődő ünnepségsorozatot is, amely idén már két hetes lesz” – mondta a polgármester.

A 300 éves évfordulóhoz kapcsolódva a hagyományos rendezvények mellett számos, ehhez a konferenciához hasonló programot is szervezünk, mert nagyon fontos a közösségünknek, hogy tudjunk beszélni arról, mi történt a várossal ez elmúlt háromszáz évben és milyen kitörési, fejlődési pontok állnak Szeged előtt az elkövetkező években. – tette hozzá Botka László, aki bejelentett, május 21-én, Szeged Napján fogja aláírni a kivitelezői szerződést azzal a céggel, amely a Móra Ferenc Múzeum felújítását végzi majd. A közel 1,5 milliárd forintos beruházásnak köszönhetően – amelyet uniós forrásból és saját erőből finanszíroz az önkormányzat – az épület teljesen megújul és XXI. századi feltételeket biztosít majd az intézmény további működéséhez.

A rendezvény a szegedi városháza dísztermében kezdődött, és délután a Fekete házban folytatódik.

Nézze meg a Szeged Televízió felvételét Botka László köszöntőjéről!

Nézze meg a Szeged Televízió híradójának rövid összefoglalóját is az egész napos konferenciáról!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Botka László Szeged300 konferencia Móra Ferenc Múzeum Szeged Napja Ünnepségsorozat
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés