Hirdetés
Szegeden 2019. május 9. 10:25

Indulnak a járdafelújítások és a térrekonstrukciós munkák

Május 25-én szombaton és 26-án vasárnap a hagyományos Hídi Vásár miatt ideiglenes menetrend lép életbe az Újszeged felé közlekedő autóbuszok és trolibuszok esetében. Beindulnak a nagy út- és járdarekonstrukciós munkálatok is.

Szeged közgyűlésének városüzemeltetési, közlekedési és környezetvédelmi bizottsága csütörtök délelőtti ülésén több tömegközlekedéssel kapcsolatos előterjesztést is tárgyalt. Így új éjszakai járatok indításáról döntöttek, amelyek részleteiről korábbi cikkünkben olvashatnak. A Szeged Napja Ünnepségsorozathoz kapcsolódó kétnapos Hídi Vásár miatt a Belvárosi hidat május 25-én és 26-án lezárják a közlekedés elől, így a Tisza két partja között egyedül a Bertalan hídon közlekedhetünk azon a hétvégén.

A DAKK Zrt. járatai közül a hídzár miatt változik a 60-as, 60Y-os, a 67-es, 67Y-os, a 70-es, a 71A-s, a 72-es, a 72A-s, a 91E, a 92E, a 93E, valamint a 94E jelzésű autóbuszok menetrendje. Az 5-ös jelzésű trolibuszok a rendezvény ideje alatt szintén módosított útvonalon közlekednek. Ugyanez érvényes a 7A és a 9-es és 19-es jelzésű trolijáratokra is.

Május 19-én vasárnap rendezik a Continental ContiTech Szeged Futófesztivált és Félmaratont. Ekkor is komoly változások lesznek a közösségi közlekedésben, ami a 20-as, 21-es, 60-as, 67Y-os, 70-es, 71A-s, 72-es, 72A-s, 74-es, 77-es, valamint a 90-es buszjáratokat érinti.

Közterületek felújításáról is döntött a bizottság, így bruttó ötmillió forintot fordítanak a Völgyérhát utcai sportpálya burkolatának rendbetételére. A kertvárosi városrészekben lakók gyakran fordulnak körzeti képviselőjükhöz, hogy járdalapokat biztosítson a szükséges javításokhoz. Most bruttó 12 millió forint áll rendelkezésre erre a célra.

A Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. ezen felül az idei út- és járdarekonstrukciós keretből huszonöt utcában újítja meg a járdákat vagy teljes egészében, vagy csak bizonyos szakaszokat. A bizottság elfogadta azt a javaslatot is, hogy bruttó négymillió forintot fordítsanak a Petőfitelepi Fő téri játszótér és sportpálya felújítására, és új játszóeszközök beszerzésére.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: DAKK Zrt. hídivásár járda járdafelújítás Szeged Napja Ünnepségsorozat útfelújítás Városüzemeltetési, Fejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság