Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2019. május 9. 10:25

Indulnak a járdafelújítások és a térrekonstrukciós munkák

Május 25-én szombaton és 26-án vasárnap a hagyományos Hídi Vásár miatt ideiglenes menetrend lép életbe az Újszeged felé közlekedő autóbuszok és trolibuszok esetében. Beindulnak a nagy út- és járdarekonstrukciós munkálatok is.

Hirdetés

Szeged közgyűlésének városüzemeltetési, közlekedési és környezetvédelmi bizottsága csütörtök délelőtti ülésén több tömegközlekedéssel kapcsolatos előterjesztést is tárgyalt. Így új éjszakai járatok indításáról döntöttek, amelyek részleteiről korábbi cikkünkben olvashatnak. A Szeged Napja Ünnepségsorozathoz kapcsolódó kétnapos Hídi Vásár miatt a Belvárosi hidat május 25-én és 26-án lezárják a közlekedés elől, így a Tisza két partja között egyedül a Bertalan hídon közlekedhetünk azon a hétvégén.

A DAKK Zrt. járatai közül a hídzár miatt változik a 60-as, 60Y-os, a 67-es, 67Y-os, a 70-es, a 71A-s, a 72-es, a 72A-s, a 91E, a 92E, a 93E, valamint a 94E jelzésű autóbuszok menetrendje. Az 5-ös jelzésű trolibuszok a rendezvény ideje alatt szintén módosított útvonalon közlekednek. Ugyanez érvényes a 7A és a 9-es és 19-es jelzésű trolijáratokra is.

Május 19-én vasárnap rendezik a Continental ContiTech Szeged Futófesztivált és Félmaratont. Ekkor is komoly változások lesznek a közösségi közlekedésben, ami a 20-as, 21-es, 60-as, 67Y-os, 70-es, 71A-s, 72-es, 72A-s, 74-es, 77-es, valamint a 90-es buszjáratokat érinti.

Közterületek felújításáról is döntött a bizottság, így bruttó ötmillió forintot fordítanak a Völgyérhát utcai sportpálya burkolatának rendbetételére. A kertvárosi városrészekben lakók gyakran fordulnak körzeti képviselőjükhöz, hogy járdalapokat biztosítson a szükséges javításokhoz. Most bruttó 12 millió forint áll rendelkezésre erre a célra.

A Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. ezen felül az idei út- és járdarekonstrukciós keretből huszonöt utcában újítja meg a járdákat vagy teljes egészében, vagy csak bizonyos szakaszokat. A bizottság elfogadta azt a javaslatot is, hogy bruttó négymillió forintot fordítsanak a Petőfitelepi Fő téri játszótér és sportpálya felújítására, és új játszóeszközök beszerzésére.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: DAKK Zrt. hídivásár járda járdafelújítás Szeged Napja Ünnepségsorozat útfelújítás Városüzemeltetési, Fejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés