Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2019. május 9. 08:45 Forrás: A 100 leggazdagabb/portfolio.hu

Gratuláljunk magunknak: már a 32. leggazdagabb a miniszterelnök veje

Megjelent A 100 leggazdagabb című kiadvány, ebben Tiborcz István 35 milliárd forintos vagyonnal már a 32. leggazdagabb magyar. A top 100-ban ő a legfiatalabb.

Hirdetés
Hirdetés

A gazdagsági versenyben az OTP-vezér, MLSZ-elnök Csányi Sándor áll az élen 360 milliárdos vagyonával, megelőzve a NER „zászlóshajóját” Mészáros Lőrincet, akinek 296-szor ezermillió forintot sikerült összehoznia egy szorgalmas élet munkájával. Felfér még a dobogóra Gattyán György, a Docler-pápa 280 milliárddal.

Negyedikek Demján Sándor örökösei, összesen 190 milliárddal, ötödik a műtrágyakirály Bige László 170 milliárddal, hatodik Széles Gábor 165 milliárddal, hetedik Felcsuti Zsolt 160 milliárddal, nyolcadik Veres Tibor 145 milliárddal, kilencedik Kasza Lajos 114 milliárddal. Befér az első tízbe a Duna Aszfalt vezére, Szíjj László is, de neki csak rongyos 110 milliárd jött össze.

Az elmúlt években vált szokássá, hogy a NER lovagjai elkezdték felvállalni, amijük van, vagy legalábbis annak egy részét. A saját lábon állás, valamint a Brüsszelből érkező százmilliárdok - így együtt - sokaknak meghozták a sikert.

Így járt a néhány éve még Hódmezővásárhelyen egy alig pár millió forintos árbevételű cég képviselőjeként milliárdos közbeszerzést elnyerő Tiborcz István is, aki azóta a „ingatlanfejlesztő” lett és 32. leggazdagabb magyarrá nőtte ki magát.

Tiborcz bravúrja azért is szép, mert a 100 leggazdagabb honfitársunk közül ő a legfiatalabb. Ezért aztán szimbólum is, jelzőfáklyaként mutatva az utat a fiatalságnak, bizonyítva, hogy tehetséggel és kemény munkával messzire lehet jutni ebben az országban.

Fontos hír még Tiborcz Istvánról, hogy a Kúria döntése értelmében nem közszereplő, ezért a sajtó még megmaradt hatalomellenőrző része nem kérdezheti semmiről. Például arról sem, hogyan érte el ezt a hatalmas pénzügyi sikert.

A kiadványról

A 100 leggazdagabb című kiadvány első alkalommal 18 évvel ezelőtt, 2002-ben jelent meg, akkor még a Magyar Hírlap kiadásában. A rangsort az első számtól kezdve Szakonyi Péter, a Napi.hu főmunkatársa szerkeszti. A vagyoni becslések elkészítését a Céginfo.hu céginformációs rendszer segítette. A kiadványban található szócikkek a nyilvános adatbázisokban közölt adatokon alapulnak, amelyeket személyes kapcsolatfelvétel során megszerzett friss, autentikus információk egészítenek ki.

(Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Csányi Sándor gazdaság Mészáros Lőrinc Tiborcz István

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés