Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Egy hét bénázás után mégis beáll Botka László jóléti csomagja mögé a szegedi Fidesz–KDNP?
Szegeden 2019. május 8. 16:17

Egy hét bénázás után mégis beáll Botka László jóléti csomagja mögé a szegedi Fidesz–KDNP?

A polgármester éppen egy hete jelentette be, hogy minden szegedi nyugdíjas és általános iskolás gyermek 10 ezer forint támogatásban részesül 2019-től. A szegedi Fidesz–KDNP május elsején még éles hangú támadással reagált a bejelentésre, mára viszont úgy tűnik, mégis beállnak a javaslatcsomag mögé. Lehet, hogy a szegediek érhető felháborodása térítette őket jobb belátásra?

Nagy a káosz a szegedi Fideszben. Amióta Kubatov Gábor párigazgató betette a lábát a kormánypárt szegedi irodájába, össze-vissza nyilatkoznak. Így történt ez a szegedi önkormányzat új intézkedésével kapcsolatosan is.

Miután Botka László polgármester a ligeti majálison bejelentette a diákokat és az időseket érintő két támogatást, a Fidesz egy a szokásosnál is keményebb közleményben reagált. Arról értekeztek hosszasan, hogy „lélegeztető gépre kapcsolták Szegedet és a szegedieket”. „Kullogást”, „csődöt” és „elhibázott várospolitikát” vizionáltak. És azt fejtegették, hogy az egyébként kiválóan teljesítő szegedi vállalkozásoknak „túl sok adót kell fizetniük”. Nem volt nehéz kiolvasni a reakciójukból, hogy a jóléti csomagot elutasítják. A vállalkozások helyett pedig inkább a lakosság megadóztatását tervezik.

A szegedi Fidesz alelnöke, Tápai Péter azonban még ezen is túlment. Azt nyilatkozta: „a Fidesz határozottan elutasítja és ellenzi, hogy Botka László a lakossággal fizettesse meg saját lustaságát, gyávaságát és azt, hogy lélegeztetőgépre kapcsolta Szegedet”.

Ezek után némiképp váratlan volt, hogy előbb Deutsch Tamás, majd a mai napon már Haág Zalán, a szegedi KDNP elnöke is arról beszélt, hogy „ők minden esetben támogatták az olyan intézkedéseket, amelyek a város lakóinak érdekeit szolgálják – érkezzen az bármelyik oldalról.” Ki tud kiigazodni ezen a szélkakas kommunikáción? Vagy esetleg a szegedi Fidesz–KDNP történelmi szétszakadásának lehetünk a tanúi? A KDNP támogatja majd, a Fidesz viszont továbbra is ellenzi a javaslatot? Nemsokára kiderül majd az igazság, hiszen az önkormányzat májusi közgyűlésén már terítékre is kerül a jóléti csomag, hogy még az iskolakezdés előtt megkaphassák a támogatást a gyerekek!

A szegediekből érthető módon nagy indulatokat váltott ki, hogy a kormánypárt helyi képviselői nem akarják támogatni Botka Javaslatát. Érdemes megnézni videónkat, hogy mit gondol az utca embere az új intézkedésről.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Botka László Fidesz szociális támogatás