Hirdetés
Szegeden 2019. május 8. 15:39

A szegedi idegenforgalmat, kultúrát és ifjúsági szervezeteket támogatták

Harminckét millió forint sorsáról döntött a városi közgyűlés kulturális, oktatási, idegenforgalmi és ifjúsági bizottsága. Összesen négy támogatási keretből juttattak pénzt majdnem 140 pályázó szervezetnek.
Hirdetés

Az idei idegenforgalmi támogatási keret nyolcmillió forint. Az Idegenforgalmi Tanácsadó Testület javaslata alapján huszonnégy pályázat került a bizottság elé, ám az utolsó pillanatban egy támogatási kérelmet visszavontak. Az így megmaradt félmillió forintot elosztották a megmaradt huszonhárom pályázó között, így a teljes támogatási keretet felhasználta a bizottság.

A kulturális támogatási keret ennél ötmillió forinttal nagyobb összeget biztosított olyan pályázók számára, akik értékes helyi vonatkozású művészeti alkotások, produkciók, kiadványok létrehozásához kértek anyagi támogatást. A 13 millió forintot végül hatvannégy pályázó között osztották szét. Általában ez a legnépszerűbb támogatási pályázat, ezúttal is jóval nagyobb volt az igény, mint a rendelkezésre álló összeg.

Az ifjúsági támogatási kerettel egyszerűbb dolga volt a bizottságnak, hiszen a beérkezett negyvenegy pályázati kérelem mindegyikét támogatni tudta a testület. Ezúttal 10 millió forint talált gazdára a fiatalokat segítő szervezetek között. Egy teljesen új kezdeményezés az úgynevezett ifjúsági B típusú pályázat, amely ötmillió forintos keretösszegére folyamatosan lehet jelentkezni. Ezúttal öt pályázatot bírált el a testület, melyek között valamivel több mint egymillió forintot osztottak el. A győztes pályázókat minden kategóriában értesíti az önkormányzat, utána köthetik meg a támogatói szerződéseket.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: idegenforgalom Kulturális, Oktatási, Idegenforgalmi és Ifjúsági Bizottság Idegenforgalmi Tanácsadó Testület pályázat