Hirdetés
Szegeden 2019. május 8. 11:54

Fogyatékosokat segítő, és nyugdíjas szervezeteket támogat az önkormányzat

Jelentősen nőtt az idén a különböző városi támogatási keretek keretösszege, ugyanakkor a pályázó szervezetek száma is emelkedett. A városi közgyűlés foglalkoztatási, szociális és sportbizottsága szerda délelőtt a fogyatékosokat támogató szervezeteknek és a nyugdíjas egyesületeknek szánt keretösszegek elosztásáról döntött.

Hirdetés

A fogyatékosügyi támogatási keret a tavalyi ötről nyolcmillió forintra nőtt az idén. Tavaly huszonnyolc pályázat érkezett, az idén már negyvenkét fogyatékosokkal foglalkozó szervezet kért különböző feladatokra pénzt az önkormányzattól. Ezek közül harminchat szervezet képviselőivel személyesen egyeztetett korábban a bizottság elnöke és a szakterülettel foglalkozó iroda munkatársa. Joób Márton elmondta, ezeken a találkozókon megismerte a pályázó szervezetek működését és céljait, így az elbírálásánál ezek az információk segítségükre voltak. A bizottsági elnök szerint lehetőség szerint igyekeztek minden olyan szervezetnek anyagi támogatást biztosítani, amelyek sokat tesznek a fogyatékkal élők életkörülményeinek javításáért. Végül harmincnyolc szervezet számára szavazta meg a bizottság a pénzügyi támogatást.

Az idősügyi keretet az idén két részletben pályáztatja az önkormányzat. A 22 millió forintos keretösszeg első feléről most döntöttek a bizottság tagjai. Egy három független tagból (vagyis az általuk képviselt szervezet nem pályázott) álló bírálóbizottság javaslata szerint a hatvanöt beérkezett pályázat közül hatvankét szervezett támogatási kérelme megalapozott, három pályázat viszont nem felelt meg a formai követelményeknek. Boros Gyula, az önkormányzat idősügyi referense elmondta, hogy az idősügyi tanács is véleményezte a pályázatokat, és egyetértett a független bizottság döntésével. Rövidesen kiírják a második körre is a pályázatot, amikor szintén 11 millió forintot osztanak szét a nyugdíjas szervezetek között.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Foglalkoztatási, Szociális és Sportbizottság támogatás Joób Márton