Hirdetés
Hirdetés
Szeged300 2019. május 8. 11:15

Interaktív kiállítás és filmvetítés is lesz a Klauzál téren épülő fatortában

Képriport
Számos rendezvénnyel ünnepli a város, hogy 300 évvel ezelőtt Szeged visszanyerte szabad városi rangját. A Móra Ferenc Múzeum egy interaktív, a 21. század technikáit felvonultató kiállítással tiszteleg az évforduló előtt.

Hirdetés

Medgyesi Konstantin, a múzeum igazgatóhelyettese elmondta, két helyen is nyílik majd kiállítás a Szeged 300 rendezvénysorozat részeként. A Fekete házban egy hagyományosabb tárlat nyílik, ahol tárgyak segítségével mutatják be Szeged elmúlt 300 évet. A Klauzál téren pedig egy ideiglenes, torta alakú kiállítóhely épül, amelyben a 21. századi technikák segítségével mutatják be a város három évszázadát.

A torta egyik részében digitális, interaktív kiállítás várja az érdeklődőket, a másik részében pedig egy több mint 20 perces film pörög majd, amely bemutatja a város történelmét. Az alkotást egy óriási felületre vetítik majd ki, a látványt hanghatások kísérik és számos 3D-s elemet is tartalmaz majd. A narrátor a közismert szegedi színész Borovics Tamás lesz majd. Medgyesi Konstantin szerint a film annyira valósághűre sikeredett, mintha például ott lennénk az 1879-es nagy árvíz kellős közepén. A filmet és a digitális tartalmat is a Zengo Kft. készítette.

A kiállítóhelyre egyszerre két csoport is befér, az egyik a filmet nézi, a másik pedig közben a digitális, interaktív felületek segítségével ismerkedik a város múltjával.

Az igazgatóhelyettes elmondta, az iskolai időszakban elsősorban a diákokra számítanak látogatóként, de a torta szeptemberig állni fog a Klauzál téren, hogy minél több turista is megnézhesse a kiállítást. „Őszintén hiszünk abban, hogy ezzel a kiállítással meg tudjuk szólítani a diákokat és az ide látogató turistákat is. Célunk, hogy közérthetően, látványosan és érdekesen tudjuk bemutatni Szeged múltját” – tette hozzá Medgyesi Konstantin.

Nézzék meg a Szeged Televízió összefoglalóját is!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Szeged300 fatorta interaktív kiállítás kiállítás Móra Ferenc Múzeum

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés