Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2019. május 7. 21:47 Forrás: MTI

A Jobbik szerint virtuális valóságot épít a Fidesz kampánya

Az ellenzéki párt szerint a nagyobbik kormánypárt bevándorlással és terrorizmussal riogat, miközben három év alatt 86 ezer bevándorlót engedett Magyarországra a kormány.

Hirdetés

A május 26-i választás tétje lassan az, hogy hányan veszik be a narancssárga pirulát – jelentette ki Mirkóczki Ádám, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának jobbikos elnöke keddi budapesti sajtótájékoztatóján, hozzátéve, aki így tesz, az továbbra is ebben a virtuális valóságban retteghet, várva, hogy a kormány megvédje a veszélytől.

Azt mondta, az álhírekkel, hazugságokkal, csúsztatásokkal riogatást a Jobbik ugyanolyan merényletnek tartja a társadalom ellen, mintha valaki bedobná a gyeplőt, és nem garantálná a magyarok biztonságát.

Az ellenzéki politikus választási csalással felérő, híradóba burkolt pártkampánynak nevezte a Fidesz napokban megjelent választási filmjét, hozzátéve, annak tartalma hazugság, legalábbis több ponton eltér attól, amit a hazai titkosszolgálatok és a Terrorelhárítási Központ vezetői az általa vezetett parlamenti bizottság zárt ülésén március végén elmondtak.

Közölte: az ott elhangzottak alapján nem jelenthető ki a kampányfilm két fontos állítása, azaz, hogy migránskártya lett volna Haszan F.-nél, ahogy az sem, hogy a férfi Magyarországra akart jönni. 

Mirkóczki Ádám jelezte: a belügyminisztertől kér tájékoztatást, hogy a nemzetbiztonsági bizottságot vezették félre a hatóságok vagy sem. Utóbbi esetben a Fidesznek le kellene állnia ezzel a kampányfilmmel és bocsánatot kérnie az ország lakosságától – jegyezte meg.

Amikor az ellenzéki együttműködésről kérdezték, Mirkóczki Ádám hangsúlyozta:

a Jobbik számos alkalommal adta tanújelét annak, hogy ügyek mentén együtt tud működni más, akár kormányzó pártokkal. A pártállástól függetlenül fontos európai ügyek között említette az uniós források megfelelő felhasználását vagy a korrupció elleni fellépést.

Az önkormányzati választás még messze van, jelenleg az EP-re kell koncentrálni – jelentette ki egy másik kérdésre, azt hangsúlyozva, a Fidesz attól a szituációtól retteg, amikor egy egységes ellenzéki kihívóval szemben kell jelöltet indítania.

(Fotó: MTI)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: EP-választás Fidesz Jobbik kampány választás
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés