Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Lehet kormányhivatalban választási gyűlést tartani? Nem! Szijjártó Péter Szegeden mégis megtette
Szegeden 2019. május 7. 21:09

Lehet kormányhivatalban választási gyűlést tartani? Nem! Szijjártó Péter Szegeden mégis megtette

A szegedma Klub hívta vendégségbe a külügyminisztert Szegedre, hogy megmondja, szerinte mi az EP-választás tétje. Ezzel nincs baj. A helyszínnel viszont igen. És ezért a Momentum lépni fog.

Hirdetés

Mihálik Edvin, a Momentum szegedi elnöke a kormányhivatal előtt jelentette be, a választási törvényt sérti meg azzal Szijjártó Péter külügyminiszter, hogy a hivatal épületében a szegedma Klub vendégeként választási gyűlést tart „Az európai parlamenti választások tétje” címmel.

A Momentum feljelentést tesz az eset miatt. A gyűlést eredetileg fél hétre hirdették meg, a miniszter nem sokkal fél nyolc előtt érkezett meg. A zárt körű rendezvényre nem mehettünk be, azt mindenesetre láttuk, hogy amíg nem fáztak, addig kinn vártak Szijjártó Péterre

a szegedi Fidesz vezetői, Bartók Csaba, Halkó Pál, Tápai Péter, Pál József, ott volt Kakas Béla megyei közgyűlési elnök, de elment meghallgatni az előadást Bohács Zsolt, Kalmár Ferenc, B. Nagy László, Nagy Attila Üllés polgármestere, a Szegedi Tudományegyetem rektora, Rovó László és kancellárja, Fendler Judit is.

A Fidelitas a lépcsőknél pultozott, és gyűjtötte az aláírásokat Korponyai Ernő vezetésével.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Csongrád Megyei Kormányhivatal Mihálik Edvin Momentum Szijjártó Péter
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés